ANALIZA INTERCAPITALA

Evo koje su najtrgovanije dionice izvan Crobexa

Burza dionice

Burza dionice

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

U komentaru hrvatskog dioničkog tržišta InterCapital se danas osvrnuo na sastavnice CROBEX-a. U grafu ukratko prikazuju najtrgovanije dionice koje nisu u indeksu, a također su se pokazale dosta zanimljive investitorima

Prema analizi Intercapitala 21 dionica izvan CROBEX-a je od početka ove godine ostvarila prosječan dnevni redovni promet iznad 50 tisuća kuna. Na prvom mjestu su pritom dionice Valamar Riviere s 335 tisuća kuna prosječnog dnevnog prometa. Interes za ovom dionicom je jako porastao nakon spajanja s Valamar Adria holdingom i Valamar grupom, a dioničari su nedavno odlučili i da dionice budu uvrštene na službeno tržište na ZSE, nakon čega će vjerojatno ući i u indeks. Slijede redovne dionice Adris grupe s prosječnim prometom 202 tisuće HRK, SN holdinga sa 170 tisuća HRK te Luke Ploče sa 167 tisuća HRK.

Samo pet od 21 dionice koje smo ovdje prikazali je zabilježilo pad vrijednosti od početka godine. Pritom je najviše rasla vrijednost Hotela Maestral (162 posto), Imperiala (107 posto), Lošinjska plovidbe (88 posto), Opeke (72 posto) te Turisthotela (60 posto), dok je najgore prošao Viro s padom od 43 posto.

Trgovanje dionicama InterCapital

Trgovanje dionicama InterCapital

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bloomberg, InterCapital Research

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!