digitalna transformacija

Ericsson NT potpisao nove ugovore vrijedne više od 6,8 milijuna eura

17.07.2023 u 13:56

Bionic
Reading

Ericsson Nikola Tesla potpisao je tijekom lipnja i srpnja nove ugovore u području digitalne transformacije javne uprave i usluga, vrijedne više od 6,8 milijuna eura bez PDV-a, izvijestili su u ponedjeljak iz te kompanije

Kako navode u svom priopćenju, s Ministarstvom pravosuđa i uprave i Državnom geodetskom upravom potpisan je okvirni dvogodišnji ugovor o održavanju Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS). Ugovorom su pokrivene usluge korektivnog, preventivnog, adaptivnog i perfekcijskog održavanja, posebne usluge te usluge podrške uvozu katastarskih općina u ZIS i osnivanje Baze zemljišnih podataka.

Navedenim uslugama, kako ističu, osigurava se kontinuitet u održavanju svih do sada razvijenih funkcionalnosti ZIS-a koje se razvijaju od 2007., a koje su značajno nadograđene posljednjih godina sredstvima iz zajma Svjetske banke i europskih fondova. ZIS je interna aplikacija koju koristi oko 2.000 djelatnika naručitelja, dok upotreba javnog dijela (OSS) raste iz godinu u godinu.

OSS ima više od 200 milijuna upita godišnje, preko 80 razvijenih servisa opslužuje različite institucije, dok više od 30 institucija redovito koristi podatke iz ZIS-a. ZIS je jedan od prvih sustava u RH u kojem su informacijskim sustavom povezane dvije institucije na razini podataka i poslovnih procesa, navode iz te kompanije.

Nadalje, Ericsson NT je s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje potpisao ugovor o usluzi razvoja nacionalne aplikacije za povezivanje s EU sustavom Electronic Exchange of Social Security Information (EESSI), za potrebe ovog zavoda. Uspješnom implementacijom omogućit će se automatizacija izrade potvrda i P5000 obrazaca kojima se potvrđuju razdoblja osiguranja za vrijeme rada osiguranika u RH što će ubrzati navedeni proces.

Također, s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike surađivat će se na projektu izrade i uspostave sustava za e-dostavu kolektivnih ugovora. Cilj je digitalizirati dio poslovnih procesa koji se odnose na zaprimanje i evidentiranje kolektivnih ugovora, odnosno uspostaviti informacijski sustav za e-dostavu i e-bazu kolektivnih ugovora, zaključuje se u priopćenju.