katastar i ZIS

Ericsson Nikola Tesla nastavlja s održavanjem zemljišnjih knjiga

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 09.06.2021 13:13
  • Objavljeno 09.06.2021 u 13:13
Gordana Kovačević, direktorica Ericssona NT

Gordana Kovačević, direktorica Ericssona NT

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic

Ericsson Nikola Tesla je s Državnom geodetskom upravom (DGU) i Ministarstvom pravosuđa i uprave (MPU) potpisao okvirni dvogodišnji sporazum vezan uz usluge održavanja Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS) vrijedan više od 38 milijuna kuna bez PDV-a, objavila je u srijedu ta kompanija.

Sporazum je vezan uz osnovno, adaptivno i perfekcijsko održavanje ZIS-a, posebne usluge, podršku digitalnom geodetskom elaboratu i unos katastarskih općina u ZIS i osnivanje Baze zemljišnih podataka, navodi se u priopćenju na Zagrebačkoj burzi.

Također se podsjeća da suradnja Ericssona Nikole Tesle s DGU i MPU na ZIS-u traje od 2007. godine.

Privatni dio ZIS-a koristi više od 2.000 djelatnika DGU i MPU u svakodnevnom radu, dok javnom dijelu ZIS-a pristupaju građani i određene grupe ključnih korisnika (ovlašteni geodetski izvoditelji, odvjetnici, javni bilježnici i drugi).

ZIS je sustav u kojem je integrirana alfanumerika i grafika i predstavlja jedinstveno rješenje u Republici Hrvatskoj gdje su informacijskim sustavom povezane dvije institucije na razini podataka i poslovnih procesa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!