NUDE 'STIMULATIVNE OTPREMNINE'

EPH se rješava 38 ljudi, ali tvrdi da nije riječ o otkazima

ninoslav pavić

ninoslav pavić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vjekoslav Skledar

Čak 38 zaposlenika Europapress Holdinga dobilo je od uprave obavijest da su tehnološki višak i da mogu otići s radnog mjesta uz ponuđenu otpremninu, međutim, EPH nastoji uvjeriti da nije riječ o otkazima već o sporazumu i naknadama, piše poslovni-savjetnik.com

EPH koji uključuje Jutarnji list i tjednik Globus, planira otpustiti niz zaposlenika; novinare, lektore, fotografe i dio ljudi iz marketinga.

Kristina Turčin
, sindikalna predstavnica u Jutarnjem tvrdi da nitko nije dobio otkaz, već se zaposlenicima nude otkazi uz stimulativnu otpremninu. Sličnu priču ima i direktor Igor Stažić, direktor EPH Medije, koji također tvrdi da se u ovom slučaju 'ne radi o otkazima, nego pokušaju sporazuma da se raziđu u miru s tim zaposlenicima nakon što im se ponudi nadoknada, ne otpremnina'.

Zaposlenici kojima prijeti otkaz tvrde da otpremnina nije stimulativna jer su mnogi od njih radili na RPO ugovorima (vrsti ugovora koji omogućava da se zaposleniku isplaćuje bruto plaća, a on si sam uplaćuje doprinose), a zaposleni su tek nedavno, prenosi poslovni-savjetnik.com s danas.hr-a. Otpremnina se računa prema godinama radnog staža, a zaposlenicima s liste za odstrel nudi se otpremnina za godinu ili dvije radnog staža premda u EPH rade godinama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!