POMOĆ S TAJVANA

EBRD nastavlja poticati žensko poduzetništvo

  • Autor: T.O./Hina
  • Zadnja izmjena 15.07.2016 10:46
  • Objavljeno 15.07.2016 u 10:45
Zagreb, 040516. U hotelu Esplanade predstavljen je Reenova+, novi financijski programa Europske banke za obnovu i razvoj, vrijedan 60 mil eura. Na fotografiji: Vedrana Jelusic Kasic, direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Sloveniju. Foto: Neja Markicevic / CROP

Zagreb, 040516. U hotelu Esplanade predstavljen je Reenova+, novi financijski programa Europske banke za obnovu i razvoj, vrijedan 60 mil eura. Na fotografiji: Vedrana Jelusic Kasic, direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Sloveniju. Foto: Neja Markicevic / CROP

Izvor: Cropix / Autor: Neja Markičević

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je u petak kako se nastavlja njen program za žene poduzetnice u Hrvatskoj, a koji malim i srednjim poduzećima kojima upravljaju žene omogućava pristup kreditima i poslovnom savjetovanju

Program je financiraposeban dioničarski fond EBRD-a i EBRD-ovog Taiwan Business fond za tehničku suradnju.

Prva faza Programa za žene poduzetnice u Hrvatskoj započela je u ožujku 2015. i do danas su, putem partnerskih banaka, Privredne banke Zagreb i Raiffeisenbank Austria, osigurana sredstva od 15 milijuna eura za kreditiranje malih i srednjih poduzeća kojima upravljaju žene. U EBRD-u očekuju da će se do kraja godine programu priključiti još jedna partnerska banka.

U priopćenju ističu i kako je više od 200 žena poduzetnica sudjelovalo i na projektima poslovnog savjetovanja, treninzima poduzetničkih vještina i programu mentorstva te poslovnog umrežavanja. Iduća faza programa nastavlja se u istom formatu s krajnjim ciljem stvaranja prilika za poboljšanje poslovanja između hrvatskih i tajvanskih kompanija, navode iz EBRD-a.

Veća konkurentnost i produktivnost

EBRD je ovog mjeseca pokrenuo i Business Lens, besplatni online alat za samodijagnostiku poslovanja tvrtki kojima upravljaju žene. Kroz Business Lens, poduzetnice mogu putem upitnika identificirati dobre strane svojih poduzeća, prepoznati prilike za daljnji razvoj i zatražiti podršku u financiranju i savjetovanju kako bi poboljšale poslovanje, navodi se u priopćenju.

"Sa zadovoljstvom najavljujemo produženje Programa za žene poduzetnice u Hrvatskoj. Jačanje i razvoj njihovih potencijala bitan je element razvoja hrvatskog gospodarstva, a to se najbolje očituje kroz uspjeh koji tvrtke ostvaruju. Unapređuje se konkurentnost kroz povećanje produktivnosti, potiču inovacije te širi poslovanje na nova tržišta čime se ujedno generiraju i nova radna mjesta", istaknula je direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Sloveniju Vedrana Jelušić Kašić.

Vršitelj dužnosti šefa tajvanskog predstavničkog ureda u Ujedinjenom Kraljevstvu Shyang-Yun Cheng kazao kako je zadovoljan nastavkom partnerstva s EBRD-om u potpori ženskog poduzetništva u Hrvatskoj. "Ovim programom promičemo i jačamo veze među poduzećima kojima upravljaju žene te podupiremo njihov rast", naglašava Yun Cheng.

402010,402365,393469,390511

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!