TURISTIČKE MJERE

Dva milijuna eura za jačanje pred i posezone

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 04.03.2011 14:43
  • Objavljeno 04.03.2011 u 14:33
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ministar turizma Damir Bajs idućeg će tjedna na Svjetskoj turističkoj burzi ITB u Berlinu predstaviti dopunske mjere za udruženo oglašavanje hrvatskog turizma u promotivnim kampanjama i prodajnim kanalima za ovogodišnju pred i posezonu, za koje je s hrvatske strane predviđeno 7,5 milijuna kuna odnosno milijun eura, istaknuto je na današnjoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ) koje je te mjere i prihvatilo.

Riječ je o mjerama za zračne prijevoznike koji uvedu posebne charter letove za Hrvatskuod 1. travnja do 3. srpnja te od 1. rujna do 31. studenog, za touroperatore s programima sa zračnim prijevozom te za one koji autobusnim i željezničkim prijevozom u Hrvatsku u pred i posezoni dovedu bar deset turističkih grupa odnosno ostvare minimalno četiri noćenja po putniku.

Za te će mjere, po riječima direktora Glavnog ureda HTZ-a Nike Bulića, javne pozive HTZ objaviti na svojem webu, preko predstavništava u svijetu te u sutrašnjem dnevnom tisku.

Isti će pozivi biti objavljeni i u sajamskim glasilima berlinskog ITB-a, na kojem će o tim mjerama s njemačkim i drugim partnerima razgovarati i ministar Bajs koji je danas na Vijeću kazao da su neki od njih već iskazali zanimanje da se jave na te pozive.

To bi značilo i da će partneri udružiti još svojih milijun eura, čime se ukupna vrijednost dopunskih mjera penje na dva milijuna eura

Ministar je kazao i da su produljenjem natječaja za prijavu programa za Hrvatsku i domaće goste (do 28. veljače) nakon prvih tek dva-tri zahtjeva u HTZ stigla ukupno 23 zahtjeva, koja se obrađuju i što daje nadu da će ove sezone i na kontinentu biti više turista.

Sve bi te mjere trebale pridonijeti povećanju organiziranog turističkog prometa, a kako je kazao predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Boris Žgomba time će se možda privući i bar dio stranih turista u Hrvatsku koji su za sada još neodlučni za putovanje s obzirom na situaciju u Egiptu i Tunisu.

Ocjenjujući te mjere kvalitetnim te da su, iako u zadnji čas, ipak stigle na vrijeme, član Turističkog vijeća HTZ-a Veljko Ostojić smatra da bi mogle pridonijeti i produljenju pune sezone, posebno na svibanj kojeg je, kao i drugi članovi Vijeća označio kritičnim.

Za svoju hotelsku tvrtku Rivieru Poreč kazao da za sada ima bukirano oko 30 posto ukupnih godišnjih noćenja, što je nešto bolje nego lani, a slično je i s bukingom za cijelu Hrvatsku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi