VLASNIK TEHNIXA

Đuro Horvat proglašen poduzetnikom godine

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 18.03.2016 08:46
  • Objavljeno 18.03.2016 u 08:46
Đuro Horvat

Đuro Horvat

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Đuro Horvat vlasnik i osnivač međimurske tvrtke Tehnix dobitnik je nagrade Ernst&Young (EY) - Poduzetnik godine, rečeno je u četvrtak navečer na svečanosti u zagrebačkom klubu Lauba, kojoj je nazočio i ministar gospodarstva Tomislav Panenić

Tehnix se bavi eko industrijom; projektiranjem, proizvodnjom, servisiranjem strojeva, opreme, postrojenja i tehnologije koji su u funkciji zaštite okoliša, istaknuto je tijekom svečanosti proglašenja poduzetnika godine. Ima 325 stalno zaposlenih, 50 vlastitih patenata i inovacija te više od 350 vlastitih proizvoda koji se plasiraju na domaćem i svjetskom tržištu. Riječ je o jednoj od najuspješnijoj hrvatskih tvrtki, koja je dosad dobila brojna priznanja.

'Svoje znanje i svoje vještine pretvaramo u proizvod koji treba cijeli svijet', kazao je Horvat prilikom preuzimanja nagrade za poduzetnika godine po izboru EY-ja.

Pobjednik je potkategorije Tehnološka inovativnost Kristijan Milaković, čelni čovjek tvrtke Nicro koja svojim korisnicima pomaže da optimiziraju proizvodne procese te zadovolje stroge zahtjeve primjenjive u farmaceutskoj, prehrambenoj i kemijskoj industriji.

Habiba Legac, vlasnica Feroimpexa automobilske tehnike, pobjednica je potkategorije Međunarodno postignuće. Ta tvrtka s 400 zaposlenih ima vrhunske rezultate u proizvodnji ležajeva za auto i željezničku industriju.

Tijekom svečanosti dodjele nagrada EY predsjednik ocjenjivačkog žirija Emil Tesdeschi, većinski vlasnik Atlantic grupe kazao je kako se na ovogodišnji natječaj prijavilo 30 tvrtki koji ukupno zapošljavaju 6.500 ljudi, i imaju 6,5 milijardi kuna prihoda.

'EY razvija svijest o poduzetništvu, pokazuje da uspješni i sposobni postoje i da se brinu za zajednicu. Poduzetništvo nije bauk, poduzetništvo nije neprijatelj, i nije suprotstavljen građanima', rekao je Tedeschi.

Naglasio je da se i u Hrvatskoj pomalo skida negativna stigma koja je 90-ih godina, zbog poznatih razloga, prišivena ovdašnjim poduzetnicima.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić istaknuo je kako je ponosan što je među poduzetnicima dodavši kako je aktualna Vlada skinula ružičaste i stavila poduzetničke naočale.

'Želimo hrabre poduzetnike', rekao je, uz ostalo ministar Panenić.

358130 ,371556 ,402949 ,418001

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!