novi posao

Đuro Đaković dobio ugovor vrijedan 38,5 milijuna kuna

  • Autor: T. O./Hina
  • Zadnja izmjena 27.03.2018 10:21
  • Objavljeno 27.03.2018 u 10:21
Teretni vagoni će se izrađivati za tvrtku Atir Rail LX

Teretni vagoni će se izrađivati za tvrtku Atir Rail LX

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Pixsell

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković, sklopila je s tvrtkom Atir Rail LX ugovor o isporuci teretnih vagona tipa "Shimmns ttu", vrijedan 38,5 milijuna kuna, objavili su u utorak iz te kompanije

Vagoni će, kako se navodi, biti proizvedeni i isporučeni tijekom trećeg i četvrtog kvartala ove godine.

Vagoni tipa Shimmns TTU su 4‐osovinski zatvoreni vagoni namijeni za prijevoz kolutova lima, primarno korištenih u automobilskoj industriji.

Kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje, a od meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom.

Ovim sustavom, kako pojašnjavaju, omogućen je utovar i istovar kolutova lima korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara.

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište te je i ovaj ugovor nastavak i rezultat višegodišnjih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i razvoja odnosa s kupcima, ističu iz te tvrtke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!