KOMPLETIRANJE DOKAZA

Drugi put produljen natječaj za Zračnu luku

03.05.2011 u 15:51

Bionic
Reading

Rok za dostavu dokumentacije za utvrđivanje sposobnosti ponuditelja u prvoj fazi nadmetanja za javno privatno partnerstvo za Zračnu luku Zagreb produljen je do 9. svibnja, jer je veliki broj ponuditelja zatražio produljenje roka kako bi uspjeli adekvatno kompletirati potrebne dokaze o traženoj sposobnosti, doznaje se danas u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

To je drugo produljenje roka tog natječaja.

Ministarstvo je, naime, 18. veljače objavilo natječaj za prvu fazu izbora koncesionara za Zračnu luku Zagreb (ZLZ) s rokom za dostavu zahtjeva do 4. travnja ove godine, da bi 31. ožujka, zbog velikog interesa ulagača, rok produljilo do 2. svibnja, a sada je rok produljen do 9. svibnja.

Broj ponuda pristiglih na taj natječaj znat će se tek nakon isteka roka za dostavu zahtjeva za sudjelovanje, navode iz Ministarstva u odgovoru na upite o prvoj fazi nadmetanja za koncesionara za Zračnu luku Zagreb.

U Ministarstvu završetak analize ponuditelja u prvoj fazi planiraju obaviti do 12. svibnja ove godine.

"Planiramo pozvati kvalificirane ponuditelje na dostavljanje konačne ponude do 30. svibnja 2011.", navode iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Po podacima koje iznose, odabir najpovoljnijeg ponuditelja predviđa se u rujnu ove godine, a početak radova planira se u drugom kvartalu 2012. godine.

Hrvatska je Vlada sredinom veljače ove godine zadužila Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da započne postupak davanja koncesije za projekt izgradnje novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb te upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom ZLZ-a i pripadajućom infrastrukturom.

Natječaj će se provesti u dvije faze, a u drugu fazu natječaja ulaze kvalificirani ponuditelji koji prođu prvu fazu.