PLIVA, AGROFRUCTUS...

Dodijeljene 'zagrebačke' Zlatne kune

  • Autor: Hina/tportal
  • Zadnja izmjena 11.12.2012 18:32
  • Objavljeno 11.12.2012 u 18:32
Tihomir Orešković, Stanko Ćosić, Gordan Kolak, Davor Bruketa, Nikola Žinić, Ivan Sulog, Damir Bulić, Vjekoslav Majetić, Zoran Legac i Zlatan Frohlich

Tihomir Orešković, Stanko Ćosić, Gordan Kolak, Davor Bruketa, Nikola Žinić, Ivan Sulog, Damir Bulić, Vjekoslav Majetić, Zoran Legac i Zlatan Frohlich

Izvor: Pixsell / Autor: Žarko Bašić

Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb dodijelila je plakete Zlatna kuna najuspješnijim poduzećima s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije za ostvarene poslovne rezultate u 2011.

Plaketom Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba nagrađena je Pliva Hrvatska, koja je lani ostvarila ukupni prihod od 2,76 milijardi kuna i dobit od 418 milijuna kuna. Ukupna vrijednost investiranih sredstava te tvrtke unatrag tri godine iznosi 348 milijuna kuna.

U istoj kategoriji, s područja Zagrebačke županije plaketom Zlatna kuna nagrađena je tvrtka Agrofructus koja se bavi otkupom i prodajom voća i povrća, a posluje u sastavu Agrokora. Agrofructus je lani ostvario ukupan prihod od 567 milijuna kuna i dobit od 8,3 milijuna kuna, a u dugotrajnu imovinu uložio je 22,5 milijuna kuna.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba plaketa Zlatna kuna dodijeljena je tvrtki Dok-ing. Lani je ukupni prihod te tvrtke iznosio 207,8 milijuna kuna, a dobit 14,5 milijuna kuna.

S područja Zagrebačke županije u istoj kategoriji najuspješnijom je proglašena tvrtka Feroimpex automobilska tehnika, koja je lani ostvarila ukupan prihod od 94,9 milijuna kuna, od čega 84 milijuna kuna u izvozu.

U kategoriji malih trgovačkih društava dobitnici Zlatne kune su marketinška agencija Bruketa&Žinić iz Zagreba i tvrtka za proizvodnju egzotičnog voća i povrća i trgovinu Šulog iz Donje Bistre.

Posebno priznanje HGK-Komore Zagreb u povodu značajnijih obljetnica pripalo je tvrtki Kraš za 100 godina uspješnog poslovanja.

Predsjednik Komore Zagreb Zlatan Froehlich, osvrnuvši se na godinu koja je na izmaku, kazao je kako se kriza odrazila na gospodarstvu Grada i Županije pa su tako u prvih devet mjeseci investicije smanjene za 0,5 posto prema istom razdoblju lani.

Ohrabruje međutim, dodao je, da su nominalno povećani ukupni prihodi poduzetnika za 0,3 posto, izvoz za 10,7 posto, a porastao je i broj poduzetnika, za 1,6 posto.

U ime nagrađenih zahvalio se predsjednik Uprave Pliva Hrvatske Tihomir Orešković koji je rekao kako jedino uspješno gospodarstvo može biti osnova dugoročnog razvoja Zagreba i Hrvatske.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!