ISPLATA BONUSA

Direktorica Zračne luke Zadar ne pristaje na ucjenu ministra Hajdaša Dončića

17.09.2013 u 09:18

Bionic
Reading

Nakon što je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio da je ekonomski terorizam to što je direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić Bakrač isplatila sebi bonus na plaću od 195 tisuća kuna, unatoč njegovom naputku da se bonusi ne isplaćuju, direktorica zadarskog aerodroma javnosti je u ponedjeljak iznijela svoju stranu priče, piše portal 057info

Ona je na konferenciji za novinare u Zračnoj luci Zadar podsjetila da je Hajdaš Dončić na istom mjestu rekao 'da su mi bar i drugi direktori kao ona' te istaknuo da je jako zadovoljan njenim radom.

Ministrovu prijetnju da će u slučaju da ne vrati bonus biti smijenjena s mjesta direktorice prokomentirala je ovim riječima:

'Nisam napravila ništa nezakonito isplaćujući nagradu za poslovni uspjeh. Nikakav naputak niti preporuku o neisplati tog dijela nikad nisam dobila. Varijabilni dio plaće može biti vraćen samo pisanom odlukom Vlade ili ministra, a nikako usmenim zahtjevima i ucjenama. Nije u pitanju novac, već stvar principa i poštivanja međusobno potpisanog ugovora. Ukoliko dobijem pisanu odluku, dužna sam je poštovati, novac ću vratiti, a svoja prava štititi pravnim putem', poručila je Pupić Bakrač, pojasnivši da podatak po kojem je država uložila 16 milijuna kuna u Zračnu luku, kojim su manipulirali u priopćenju resornog ministarstva, ne spada u prihod Zračne luke.

'U povećane prihoda ne spada ni uplata Hrvatske turističke zajednice od 7,3 milijuna kuna za udruženo oglašavanje na stranici Ryanaira', istaknula je Pupić Bakrač, navodeći da je to netočno plasirana informacija.