ODLUKA HANFE

Dionicom Ine neće se trgovati ni ovoga tjedna

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.05.2011 13:26
  • Objavljeno 16.05.2011 u 13:16
Ante Samodol

Ante Samodol

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Dragan Matić

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) danas je produljila privremenu obustavu trgovanja dionicama Ine dok Hanfa ne odluči drukčije, ali ne dulje od kraja trgovinskog dana u petak, 20. svibnja. Od mađarskog MOL-a očekuje očitovanja na 9. svibnja, zatražene podatke i dokumente o načinu stjecanja dionica Ine

Agencija je, s obzirom na okolnosti trgovanja i raspoložive podatke o investitorima utvrđene tijekom kontinuiranog nadzora, dana 9. svibnja 2011. zatražila od MOL-a, putem punomoćnika odvjetničkog društva Žurić i Partneri, 'podatke i dokumente o načinu stjecanja dionica Ine, a koji naročito uključuju odluku uprave MOL-a o stjecanju dionica Ine, podatke o trećim osobama od kojih su dionice stjecane, preslike ugovora i druge dokumentacije iz koje je razvidna količina, cijena i način plaćanja predmetnih dionica te podatke o svim skrbničkim računima na kojima MOL posredno ili neposredno drži dionice Ine', navodi se u obrazloženju rješenja kojim je Hanfa naložila Zagrebačkoj burzi da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine.

Odvjetničko društvo Žurić i Partneri, kako se navodi, zaprimilo je taj zahtjev 9. svibnja, ali se do donošenja rješenja Hanfe još nije očitovalo.

'Ostavljeni rok za dostavu navedenog očitovanja istječe danas, 16. svibnja. Nakon njegova dostavljanja bit će potrebno određeno vrijeme u kojem će Agencija analizirati prikupljene informacije te će po objavljenoj analizi donijeti i odgovarajuću odluku o predmetnoj stvari', ističe se u obrazloženju rješenja koje je objavljeno na Zagrebačkoj burzi.

U Hanfi ocjenjuju da je određeni rok primjeren s obzirom na prirodu upravne stvari i s obzirom na potrebu analize zatraženog, a zasad nedostavljenog, očitovanja MOL-a.

U obrazloženju rješenja također se navodi kako je Hanfa ocijenila da je daljnja privremena obustava trgovanja dionicama Ine potrebna u svrhu zaštite ulagatelja i osiguranja redovita i pravilna trgovanja na uređenom tržištu.

Uprava Hanfe rješenje o privremenoj obustavi trgovanja dionicama Ine donijela je na jutrošnjoj izvanrednoj sjednici svoje Uprave, a dionicama Ine ne trguje se na Zagrebačkoj burzi od 28. travnja.

Naime, Hanfa je trgovanje dionicama Ine obustavila 28. travnja i ta je obustava trajala do 6. svibnja, potom je obustava produljena od 9. do 13. svibnja, a sada najdulje do kraja 20. svibnja.

Hanfa je, u svrhu zaštite ulagatelja i osiguranja redovita i pravilna trgovanja na uređenu tržištu, trgovanje dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi bila obustavila i krajem ožujka, prvo od 28. ožujka do 1. travnja, potom od 4. do 8. travnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi