novo uvrštenje

Dionice Mon Perina stigle na Zagrebačku burzu, trgovina počinje u srijedu

28.03.2022 u 12:56

Bionic
Reading

Na Zagrebačkoj burzi potpisan je ugovor o uvrštenju dionica društva Mon Perin d.d. u Službeno tržište Zagrebačke burze

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Mon Perina d.d. Massimo Piutti i predsjednica Uprave Zagrebačke burze d.d. Ivana Gažić.

Predsjednik Uprave Mon Perina d.d. Massimo Piutti izjavio je: 'Iznimno mi je zadovoljstvo biti danas ovdje i u ime Mon Perina potpisati jedan tako važan strateški ugovor za naše Društvo. Mon Perin osnovan je 2005. godine, s jedinstvenim ciljem revitalizacije i razvoja lokalne zajednice u kojoj poslujemo, potičući model socijalnog, održivog i participativnog poduzetništva. Danas možemo ponosno reći da završava prva razvojna faza Mon Perina, razdoblje u kojem se Općina Bale-Valle od zapuštene sredine pretvorila u jednu od najpoželjnijih i najugodnijih destinacija za život u Hrvatskoj, a Mon Perin se ističe kao njen glavni ekonomsko-gospodarski pokretač, sudjelujući u proračunu Općine u određenom razdoblju i sa više od 40 posto, dok danas sudjeluje s manje od 20 posto, a indirektno i značajno više'.

Izlaskom na burzu povećat će se transparentnost poslovanja, što je jedno od prvotnih načela Mon Perina od samog osnutka, te omogućiti brže i jednostavnije trgovanje dionicama, kako za sadašnje dioničare kojih ima više od sedamsto, tako i za sve nove potencijalne ulagače.

'Ovim putem iskoristio bih priliku da se zahvalim svim dioničarima Mon Perina a posebno Općini Bale-Valle, koji su sudjelovali u osnivanju i razvoju našega društva, i Pliniu Cuccurinu, idejnom začetniku Mon Perina i današnjem predsjedniku Nadzornog odbora i većinskom dioničaru, koji je prije 18 godina okupio svoje bivše školske kolege i prijatelje i osnovao Mon Perin. Zahvaljujući njegovoj viziji, predanosti i ljubavi prema kraju gdje je rođen i odrastao danas pišemo tako lijepu priču, u kojoj mladi nemaju straha gdje će se zaposliti i nemaju razloga za napuštanje rodnog kraja. U narednom petogodišnjem razdoblju, uz već uloženih 200 milijuna kuna u turističkom sektoru, planiramo dodatni investicijski ciklus u podizanje kvalitete i strukture smještajnih objekata Mon Perina, u vrijednosti oko 300 milijuna kuna, od kojih se 56 milijuna kuna investira već ove zime u pripremi sezone 2022. godine', rekao je Piutti.

Prvi dan trgovanja dionicama društva Mon Perin d.d. bit će 30. ožujka 2022.