ODLUKA VLADE

Dionice HT-a za isplatu duga umirovljenicima

05.11.2009 u 16:17

Bionic
Reading

Vlada je donijela odluku o prijenosu 115.000 dionica Hrvatskog telekoma na Umirovljenički fond u svrhu povrata duga umirovljenicima. Premijerka Jadranka Kosor najavila je isplatu nove rate duga umirovljenicima u drugoj polovici prosinca ove godine

'Ispunjavamo svoje obveze unatoč teškim vremenima u kojima živimo', pohvalila se premijerka. Za ovogodišnju ratu duga osigurano je 830 milijuna kuna, a vrijednost prenesenih dionica HT-a pokriva samo manji dio te svote (oko 31 milijun kuna).

Ministar financija Ivan Šuker izvijestio je da je ukupni dug umirovljenika iznosio 10,18 milijardi kuna, a ostalo je za isplatiti još 2,56 milijardi kuna do 2013. godine.

Umirovljenicima koji su prihvatili model A (isplata u dvije godine uz diskont od 50 posto) dug je već isplaćen za što je utrošeno 4,79 milijardi kuna.

Umirovljenicima koji su se odlučili za model B (isplata cjelokupnog iznosa s počekom od dvije godine do 2013. godine) država je isplatila prvu ratu, a druga rata isplatit će im se u drugoj polovici prosinca ove godine.