ZAGREBAČKA BURZA

Dionica Auto Hrvatske skočila za deset posto

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u ponedjeljak je imalo mješovitu izvedbu, gdje su dionički indeksi zaključili dan na suprotnim stranama. CROBEX je ojačao 0,25 posto i time prekinuo negativnu seriju od sedam uzastopnih dana pada, dok je istovremeno uži indeks CROBEX10 nastavio u crvenom s padom od 0,15 posto

Likvidnost je nastavila u skromnom tonu, te je prikupljeno svega 4,4 milijuna kuna prometa. Cjelokupna slika bi bila znatno lošija da pred sam kraj trgovinskog dana nije ostvarena milijunska transakcija dionicom Podravke, što je ujedno bio jedini milijunaš u jučerašnjem trgovanju. Dionica Podravke je ukupno prikupila 1,4 milijuna kuna prometa, uz rast cijene od 1,9 posto.

Nešto likvidnija je bila dionica Jamnice, koja je na oko 660 tisuća kuna prometa potonula 4,3 posto, što ju pozicionira kao uvjerljivog gubitnika dana. Dionica Hrvatskog Telekoma je također uknjižila nešto iznad 600 tisuća kuna prometa, dok joj je cijena stagnirala na oko 141 kunu. Ostala izdanja su bilježila znatno skromnije promete.

Uz Jamnicu, od gubitnika vrijedi još izdvojiti redovne dionice Adrisa i Končar elektroindustrije, koje su oslabile 1 posto i 0,8 posto. Dobitnike je pak predvodila dionica Auto Hrvatske, sa skokom cijene od 10,5 posto, a nije puno zaostajala niti dionica Đure Đaković Holdinga s rastom od 9,6 posto u jučerašnjem trgovanju, te čak 22 posto rasta od početka godine. Od dobitnika još vrijedi istaknuti dionice Podravke i Ericsson Nikole Tesle čije su cijene porasle 1,9 posto i 1 posto.

Dobitnik dana
Auto Hrvatska +10,47% 475,00

Gubitnik dana
Jamnica -4,26% 110000,00

Crobex +0,25% 1.633,23

Više o tržištu kapitala pročitajte OVDJE.