jednogodišnji mandat

Diana Percač nova predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 21.02.2020 13:45
  • Objavljeno 21.02.2020 u 13:44
Diana Percač

Diana Percač

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Medical Intertrade

Diana Percač, članica Uprave Medical Intertradea nova je predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija. Izrabana je na zajedničkom sastanku članova, a Koordinaciju će voditi u narednom jednogodišnjem mandatu

'Koordinacija veledrogerija osigurava najširi asortiman lijekova i medicinskih proizvoda što je čini neizostavnim partnerom u organizaciji zdravstvene zaštite. Zbog toga je financijska stabilnost sustava neophodna za osiguranje dostupnosti lijekova i medicinskih proizvoda potrebnih za njeno provođenje', rekla je Diana Percač, novoizabrana predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija, priopćili su iz HUP-a.

HUP-Koordinacija veledrogerija djeluje u HUP-u od rujna 2017.g. te okuplja ključne predstavnike iz djelatnosti prometa na veliko lijekovima i medicinskim proizvodima, a s ciljem rješavanja problema i izazova s kojima se susreće zdravstveni sustav RH. HUP- Koordinacija veledrogerija će u nadolazećem razdoblju nastaviti kroz svoje djelovanje u HUP-u ukazivati na potrebu rješavanja ukupnih dugovanja bolnica, skraćivanje rokova plaćanja te na druge probleme unutar zdravstvenog sustava vezane uz promet lijekova i medicinskih proizvoda.

Unutar HUP-Koordinacije formirane su tri radne grupe koje pokrivaju sljedeća tematska područja: javnu nabavu, regulativu te serijalizaciju/kvalitetu.

Veledrogerije lijekovima i medicinskim proizvodima svakodnevno opskrbljuju ljekarne, bolnice i zdravstvene ustanove u Republici Hrvatskoj te su ključan partner i pokretačka snaga zdravstvenog sustava RH.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!