PRIOPĆENJE PROIZVOĐAČA

'Di-go kvasac ostaje dostupan svim kupcima u Hrvatskoj, bez obzira na selidbu proizvodnje'

28.02.2018 u 16:28

Bionic
Reading

Tvrtka Kvasac, u vlasništvu francuskog Lesaffrea, poručila je kako će njihov svježi di-go kvasac ostati jednako dostupan svim kupcima u Hrvatskoj bez obzira što sele proizvodnju u sestrinske tvrtke u zemljama EU-a.

'Restrukturiranjem svojeg poslovanja u Hrvatskoj, tvrtka Kvasac prestaje proizvodnju svježeg kvasca di-go u tvornici u Prigorju Brdovečkom te ju prenosi u sestrinske tvrtke u zemljama EU. Di-go kvasac će ostati jednako dostupan svim kupcima u Hrvatskoj kao i dosad, a kvaliteta i način njegove proizvodnje se neće mijenjati. Postrojenja u zemljama EU opremljena su naprednom tehnologijom proizvodnje kvasaca koji će i dalje osiguravati najvišu kvalitetu našeg proizvoda te na nju neće utjecati nova organizacija proizvodnje', ističe se u priopćenju.

Dodaju kako moraju prilagoditi svoje poslovanje kako bi adekvatno odgovorili na nove izazove i održali tržišnu prisutnost.

'Ulaskom Hrvatske u EU, primijenjene su carinske pristojbe za neka tržišta jugoistočne Europe, a uz to je i značajno povećan uvoz zamrznutih pekarskih proizvoda na lokalno tržište, što je uzrokovalo stalno smanjenje volumena prodaje. Kvasac dodatno snosi visoke fiksne troškove proizvodnje zbog smanjenja proizvodnje, u usporedbi s ostalim tvornicama svježih kvasaca u regiji', navode iz Kvasca.

Restrukturiranje tvrtke uključuje smanjenje broja zaposlenika tijekom 2018. godine. Tvrtka očekuje da će zadržati 88 zaposlenika, a 60 njih će ući u program.

'Proces će se provoditi sukladno zakonima, kolektivnim ugovorima i u koordinaciji sa sindikatima. Tvrtka će uložiti maksimalne napore kako bi osigurala atraktivne otpremnine, odgovarajuću podršku za prekvalifikaciju otpuštenih zaposlenika, program njihove pripreme za traženje drugih radnih mjesta, te dodatni socijalni program za najviše pogođene zaposlenike. Uz to, ulažu se i dodatni napore za određeni broj ljudi kroz razgovore s nekim kompanijama koje bi mogle biti zainteresirane za zapošljavanje', zaključuje se na kraju priopćenja.