sele proizvodnju

Di-go kvasac više se neće proizvoditi u Hrvatskoj, bez posla ostaje 60 ljudi

27.02.2018 u 20:50

Bionic
Reading

Tvrtka Kvasac iz Prigorja Brdovečkog, u vlasništvu francuske Lesaffre grupe, više neće proizvoditi kockice Di-go svježeg kvasca u Hrvatskoj. Bez posla će ostati 60 ljudi, dok će se zadržati njih 88

‘Ulaskom Hrvatske u EU, primijenjene su carinske pristojbe za neka tržišta jugoistočne Europe. Pritom je značajno povećan uvoz zamrznutih pekarskih proizvoda na lokalno tržište, što je uzrokovalo stalno smanjenje volumena prodaje. Kvasac dodatno snosi visoke fiksne troškove proizvodnje zbog smanjenja proizvodnje, u usporedbi s ostalim tvornicama svježih kvasaca u regiji. Slijedom toga, tvrtka prilagođava svoje poslovanje kako bi adekvatno odgovorila na nove izazove i održala tržišnu prisutnost’, stoji u priopćenju.

Tvrtka će proizvodnju svježeg kvasca prenijeti u sestrinske tvrtke u zemljama EU, a smanjenje broja zaposlenika očekuje se tijekom 2018. godine.

‘Tvrtka će uložiti maksimalne napore kako bi osigurala atraktivne otpremnine, odgovarajuću podršku za prekvalifikaciju otpuštenih zaposlenika, program njihove pripreme za traženje drugih radnih mjesta, te dodatni socijalni program za najviše pogođene zaposlenike’, izjavio je Martin Halusek, direktor tvrtke Kvasac, za RTL.

‘Kvasac će nastaviti proizvoditi i dalje razvijati pekarske dodatke te pakirati suhi kvasac zadržavajući snažnu komercijalnu prisutnost u distribucijskim aktivnostima na svim svojim tržištima. Kvasac namjerava ostati najbolji partner svojim poslovnim partnerima i nastavlja svoje poslovanje pouzdanog i traženog dobavljača svježeg kvasca na hrvatskim i ostalim tržištima jugoistočne Europe. Ova promjena u poslovanju osigurat će dugoročnu stabilnu i konkurentnu ponudu svježeg kvasca, kao i najvišu kvalitetu proizvoda. Dugoročno, Kvasac planira usmjeriti svoja ulaganja u proširenje proizvodnje pekarskih dodataka, s ciljem da osigura snažniji položaj u ovom tržišnom segmentu’, obznanili su iz tvrtke.