KREĆU U NOVE PROJEKTE

Desetak ljudi otišlo iz Europa Digitala stazama Mirana Pavića

07.01.2015 u 11:32

Bionic
Reading

Desetak članova tvrtke Europa Digital, koja posluje u sklopu novinske grupacije Europapress Holding, u ponedjeljak je podnijelo ostavke na svoje pozicije, piše Netokracija.hr. Riječ je o dijelu tima koji je bio zadužen za digitalne projekte poput portala Jutarnji.hr i Dobre hrane, a navodno se pridružuju Miranu Paviću, smijenjenom direktoru Europa Digitala, u novim projektima

Miran Pavić je inače sin Nine Pavića, osnivača i sad već bivšeg vlasnika EPH, koji je u postupku predstečajne nagodbe preuzeo poznati zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković.

Njihov odlazak potaknut je značajnim promjenama o kojima je tportal već pisao posljednjih tjedana. U novoj upravi EPH sad su Zrinka Vuković Berić, Hanžekovićeva dugogodišnja suradnica, te Tomislav Wruss, dugogodišnji glavni urednik Jutarnjeg lista i dugi niz godina jedan od najbliskijih suradnika Nine Pavića. Imenovanje trećeg člana uprave tek se očekuje.

Kako piše Netokracija.hr, Europa Digital ovim potezom gubi ključne ljude koji su gradili niz važnih projekata, a bavili su se njihovom promocijom, prodajom i razvojem: Svena Čujića, Sinišu Kahlina, Petra Matića, Marka Banušića, Mihovila Radausa, Silvija Azinovića te Darka Čelića.

Oni će se navodno pridružiti Miranu Paviću u razvoju novih digitalnih projekata, koji će se, pak, oslanjati na medijske trendove u SAD-u te uzore poput Vox medije (vlasnika Vergea i Polygona) i Buzzfeeda, s tim da Miran Pavić nije želio o tome otkrivati nikakve detalje.

Sudbina Europa Digitala nije jasna iz ove situacije, niti kako će Hanžekovićevo vodstvo nadoknaditi odlazak desetak ključnih osoba u digitalnom sektoru u dovoljno kratkom roku da EPH-ovi digitalni mediji ne osjete posljedice. Član uprave EPH Tomislav Wruss za Netokraciju je izjavio da u ovom trenutku nemaju komentara.