FINANCIJSKI POTICAJI

Demografske mjere u Brodosplitu potaknule rođenje 144 'malih škveranki i škverana'

11.09.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Od uvođenja demografskih mjera koje uključuju financijske poticaje za svako novorođeno dijete u Brodosplitu je rođeno 144 'malih škveranki i škverana', i njihov broj će uskoro biti povećan, izvijestili su iz DIV grupe

'Brodosplitove demografske mjere uspješno se provode i donose nam veliku sigurnost. Izuzetno sam zahvalna što mi poslodavac pruža potporu tijekom porodiljnog dopusta, pa mogu bezbrižno uživati u majčinstvu. Stoga sam ja i mojih 19 kolegica na rodiljnom dopustu, gdje s veseljem iščekujemo rođenje djece. I opet treba ponoviti da je Brodosplit ne samo generator razvoja i povećanja radnih mjesta nego i pronatalitetna kompanija', ističe pravnica u kadrovskoj službi Antonia Radović, majka šestogodišnjeg Bepa.

Svim zaposlenicima DIV Grupe za svako novorođeno dijete se isplaćuje neto iznos od 5.000 kuna, a u slučaju da oba roditelja rade kod u kompaniji - iznos se udvostručuje. Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200 kuna za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000 kuna po svakom roditelju, tj. 80.000 kuna ako su oba roditelja zaposlena u kompaniji.

Također u slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja. Svake godine za blagdan sv. Nikole sva djeca do 15 godina daruju se u najvećem neoporezivom iznosu, te se za tu priliku organiziraju druženja i podjela poklona kako bi im te dane učinili što radosnijima. Oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

U Brodosplitu svakodnevno radi preko 2200 radnika, a uvedene mjere pozitivno su utjecale da se mnogi radnici odluče za proširivanje obitelji.

U DIV Grupi se trude zadržati i sve postojeće radnike potičući pronatalitetnu politiku pa jedini u Hrvatskoj svakoj radnici koja je zaposlena u bilo kojem od tvrtki iz grupacije temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme, automatski u slučaju trudnoće odnosno porodiljinog dopusta dajuo Ugovor na neodređeno vrijeme.