NOVI ODJEL

Dario Šalata na čelu Ersteovog Ureda za poreze

11.04.2017 u 11:29

Bionic
Reading

Erste banka imenovala je Darija Šalatu za voditelja novoosnovanog Ureda za poreze, priopćeno je iz te banke

'Ured je osnovan s ciljem kvalitetnijeg i efikasnijeg upravljanja poreznim rizicima Erste grupe, a kao odgovor na opsežniju regulativu, koja je posljedica ulaska Hrvatske u Europsku uniju te najavu nove porezne regulative', ističu iz banke.

Dario Šalata magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2011. na području računovodstva i poreza. U Erste banci radi od 2008. gdje je radio kao voditelj poreznog tima pri Sektoru računovodstva i kontrolinga.

Tijekom 2016. stručno se usavršavao u Erste Group Bank AG u Beču u sklopu programa rotacije zaposlenika. Imenovanjem na čelo tima zaduženog za poreznu problematiku Erste grupe u Hrvatskoj, zadužen je za upravljanje poreznim rizicima i koordinaciju porezne politike Grupe. Također, vodi poreznu reviziju unutar Erste banke i povezanih društava.

Karijeru je započeo 2003. u Poreznoj upravi, gdje je radio kao mlađi porezni inspektor, nakon čega 2006. prelazi u Vipnet d.o.o. na mjesto specijaliste za računovodstvo i poreze. Ovdje radi do prelaska u Erste banku 2008.