nova zvijezda

Dala je otkaz kako bi na TikToku i Instagramu učila ljude Excelu, a danas zarađuje i više od 100 tisuća dolara dnevno. Ovo su tri njezina zlatna savjeta

04.02.2022 u 18:58

Bionic
Reading

Amerikanka Kat Norton nova je zvijezda društvenih mreža. Ima više od milijun pratitelja na TikToku i Instagramu, na kojima se zove Miss Excel. Od lipnja 2020. objavljuje lekcije iz Microsoftova Excela, s tim da poduku začini glazbom i plesom. Dnevni prihod joj je viši od 100 tisuća dolara

'Krenula sam s tečajevima za Microsoftov Excel, a sada to radim i za ostale Microsoftove proizvode', objasnila je Norton.

Prije nego što je postala zvijezda na TikToka i Instagrama Norton je radila u konzultantskoj tvrtki. Za zabavu je napravila tečaj iz Excela koji se njezinim šefovima toliko svidio da je letjela diljem SAD-a kako bi trenirala druge zaposlenike. Kad je zbog pandemije prestala s putovanjima, u razgovoru s prijateljicom sinula joj je ideja da mini lekcije o Excelu objavljuje na TikToku.

'U tom trenutku nisam imala TikTok na mobitelu. Osjećala sam otpor. Mislila sam da mi s 27 godina ne treba TikTok. Kad sam konačno krenula s tim, moj četvrti video imao je 100 tisuća pregleda', ispričala je Norton.

Šesti dan nazvao ju je izvršni direktor jedne IT tvrtke te joj dao ponudu da napravi tečaj Google Workspacea za učenike i njihove roditelje jer su škole krenule s online nastavom.

Danas, osim prodaje tečajeva, što joj donosi 95 posto prihoda, vodi korporativne treninge Excela i drži motivacijske govore za mlade poduzetnike.

Cijena njezinih individualnih tečajeva kreće se od 44 do 397 dolara. Također prodaje nekoliko paketa tečajeva, čija je cijena od 397 do 997 dolara.

Ovo su njezini savjeti za one koji bi željeli napraviti biznis preko društvenih mreža.

1. Pronađite ono što vas veseli

Zapitajte se što volite raditi. Volim pomagati ljudima, Excel i plesati i našla sam način na koji to kombinirati. Svoj uspjeh pripisujem strasti i svrsi koju nalazim u podučavanju Excela. To čini moj sadržaj zabavnim i jedinstvenim.

2. Brinite se o sebi

Čvrsto vjerujem da je izgradnja zdravog odnosa sa samim sobom najveća stvar koju možete učiniti za postizanje uspjeha. Uz pomoć meditacije i joge uspjela sam odbaciti podsvjesna uvjerenja koja su me obeshrabrila. Prešla sam put od sramežljive osobe s anksioznim poremećajem do djevojke koja pleše pred milijunima ljudi na TikToku.

3. Suočite se s izazovima

Nikad ne postoji 'pravo vrijeme' da napravite nešto. Samo krenite i vidjet ćete da ste puno sposobniji nego što ste mislili. Moj prvi posao bio je da napravim videoobuku za Google Workspace. Tada sam o tome jako malo znala pa sam oklijevala. Razmišljala sam o tome da pričekam drugi projekt. Ali uspjela sam uvjeriti sebe da ću uspjeti i to sam i napravila', napisala je Norton za američki CNBC.