'NEDJELJOM U DVA'

Cvetojević: Poslujem s državom, ali nisam u sukobu interesa

  • Autor: tportal.hr/hrt.hr
  • Zadnja izmjena 01.02.2015 18:01
  • Objavljeno 01.02.2015 u 16:35
Saša Cvetojević

Saša Cvetojević

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Poduzetnik Saša Cvetojević gostovao je u HRT-ovoj emisiji 'Nedjeljom u dva' i izjavio kako će se truditi da što više posluje s državom. Tvrdi i da nije u sukobu interesa

'U Hrvatskoj je više od 50 posto poslova vezano za poslove s državom i ja ću se i dalje truditi da što više poslujem s državom', kazao je. Ako su poticaji tu, uzmite ih vi, jer ako ih vi ne uzmete, uzet će ih netko drugi', rekao je Saša Cvetojević. Dodao je i da nije u sukobu interesa.

'Imovina tvrtke nije moja imovina, tu činjenicu ne poštuje mnogo poduzetnika u Hrvatskoj', poručio je Cvetojević. Govoreći o sumnjivim privatizacijama, kazao je kako poduzetnici koji kradu nisu poduzetnici - radi se o kriminalu.

'Za prvi kompjutor zaradio sam cijepajući drva, a onda sam prodavao videoigre i programe. Ono što sam želio sebi, to sam želio i za druge. Kad su roditelji to doznali, dugo im je trebalo da prihvate da ne razmišljam o tome da se negdje stalno zaposlim, nego da samostalno zarađujem.' Izjavio je to gostujući u emisiji 'Nedjeljom u dva' poduzetnik Saša Cvetojević.

Smatra da poduzetništvu u Hrvatskoj smeta 'hrpa neusklađenih zakona koji onemogućuju pokretanje posla, a politika se previše miješa u posao'. Izjavio je i da nikada ne bi želio biti političar.

'Političari u ovoj zemlji nisu pomogli poduzetnicima jer ne znaju - nisu poduzetnici, a ni ovakav sustav im to ne dopušta. Javna uprava mora postati učinkovita i konkretna', kazao je. Na izravan upit zašto je htio prijaviti prijašnjeg gosta 'Nedjeljom u dva' Željka Budića, nezaposlenog člana Radničke fronte koji je priznao na HTV-u da radi na crno, Cvetojević je rekao da je on legalist, da nije pobornik lažne empatije i da rad na crno ne može nikako prihvatiti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!