TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX zaronio u crveno, likvidnost blago ojačala

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Indeks CROBEX u petak je prekinuo svoj pozitivni niz i zabilježio pad od 0,3 posto, a u nešto manjem postotku je pala i njegova uža inačica CROBEX10, za 0,03 posto.

Gotovo svi dionički indeksi završili su dan u crvenom. Od sektorskih indeksa najveći gubitak zabilježio je indeks turističkog sektora, s minusom od 0,5 posto. S druge strane, jedini u plusu je bio indeks prehrambenog sektora, ojačavši 0,3 posto.

U trgovanju je ostvaren skroman promet, no nešto viši od jučerašnjeg, u ukupnom iznosu od oko 4,6 milijuna kuna. Hrvatski Telekom je jedino izdanje koje je ostvarilo promet veći od milijun kuna, i to 1,4 milijuna kuna prilikom čega je porastao 0,8 posto. Prvi iza HT-a po likvidnosti bila je dionica Ericsson Nikole Tesle koja je na prometu od gotovo 600 tisuća kuna stagnirala cijenom.

Titulu dobitnika dana odnijela je dionica Slatinske banke sa skokom od 15,6 posto. Osim nje, dobre izvedbe upisale su dionice Istarske kreditne banke Umag i Čakovečkih mlinova koje su ojačale 3,7 posto i 1,3 posto. S druge strane, od likvidnijih, slab dan imala je dionica Tankerska Next Generation koja je potonula 2,8 posto, a odmah iza nje bila je dionica Spana koja je izgubila 1,9 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana Slatinska banka +15,56% 52,00

Gubitnik dana Luka Rijeka -3,64% 53,00

CROBEX -0,27% 2.009,02

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!