tržište kapitala

CROBEX u blagom plusu, brodari dobitnici dana

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

U petak su glavni dionički indeksi na Zagrebačkoj burzi završili trgovanje u zelenome, no na tjednoj razini CROBEX je zabilježio minus od 1,8 posto što je najveći tjedni pad u posljednjih godinu dana. CROBEX10 je dan završio u plusu 0,3 posto, a CROBEX plus 0,7 posto. Među sektorskim indeksima najveći rast imao je indeks transportnog sektora s plusom od 2,6 posto.

Likvidnost je bila na najnižoj razini ovog tjedna te iznosila skromnih 4,6 milijuna kuna. U fokusu investitora bila je dionica Atlantske Plovidbe, koja je s 1,1 milijun kuna prometa, drugi dan zaredom bila najlikvidnije izdanje, te joj je pri tome cijena skočila 4 posto. S nešto manje od pola milijuna kuna prometa slijedile su je dionice Hrvatskog Telekoma s plusom od 0,3 posto i Dalekovoda koji je s padom od 15,5 posto dobio titulu gubitnika dana.

Dobar dan su imale dionice domaćih brodara, uz već spomenutu Atlantsku plovidbu dobre rezultate ostvarili su dionice Jadroplova s skokom od 4,1 posto kao i Alpha Adriatica s plusom od 3,9 posto. Među gubitnicima su se našle dionice Viro Tvornica Šećera i Ingre od 7,14 odnosno 2,1 posto.

Dobitnik dana: Jadroplov 4,08% 51,00

Gubitnik dana: Dalekovod -15,48% % 71,00

CROBEX +0.09% 2125,65

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!