TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX se vratio u crveno, Atlantic grupa u fokusu

Emil Tedeschi, osnivač i vlasnik Atlantic Grupe

Emil Tedeschi, osnivač i vlasnik Atlantic Grupe

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Nakon jednog dana predaha domaće tržište kapitala vratilo se u crveni teritorij, pri čemu su oba indeksa CROBEX i CROBEX10 pala oko 0,9 posto, što je u slučaju CROBEX-a najlošija dnevna izvedba u zadnja dva mjeseca. Svi su sektorski indeksi zaključili dan u crvenom, a najslabiju izvedu imao je indeks građevinskog sektora s 2,3 posto minusa

Likvidnost je ojačala na više od 15 milijuna kuna dioničkog prometa, što je najviše u zadnja dva mjeseca, zahvaljujući dionici Atlantic Grupe koja je u redovnom prometu prikupila 1,7 milijuna kuna uz stagnaciju cijene te dodatnih 4,9 milijuna kuna u blok transakciji.

Po prometu slijedi dionica SPAN-a koja je na 1,2 milijuna kuna prometa pala 0,8 posto, a među milijunaše su se ugurale i dionice Valamar Riviere i HT-a koje su redom oslabile 2,5 posto i 0,6 posto. Gubitnik dana je dionica Dalekovoda koja je potonula 14,3 posto, što je njen peti uzastopni dan snažnog pada. Slabe izvedbe imale su dionice Kutjeva i Viktora Lenca koje su obje pale oko 6 posto.

Na strani dobitnika izdvaja se dionica Končar D&ST koja je porasla 6,2 posto te time vratila svu izgubljenu vrijednost iz dana ranije. Solidne izvedbe imale su i dionice Jadrana koje su porasle 4,6 posto, kao i Podravske banke čija je cijena ojačala 3,6 porasla.

Dobitnik dana: Končar D&ST +6,15% 2760,00

Gubitnik dana: Dalekovod -14,29% 30,00

CROBEX: -0,92% 2.110,58

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!