tržište kapitala

CROBEX prekinuo seriju rasta

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon četiri uzastopna dana rasta domaće tržište kapitala je danas prekinulo pozitivnu seriju, te su CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,2 posto i 0,1 posto

Sektorske je gubitnike predvodio indeks prehrambenog sektora s 1,6 posto minusa. Likvdnost je bila najviša u ovom tjednu, s 12 milijuna kuna prometa, od čega je 2,5 milijuna kuna bilo u blok transakciji povlaštenom dionicom Adrisa.

U redovnom trgovanju je u fokusu bila dionica Hrvatskog Telekoma, kojom je protrgovano 4,8 milijuna kuna, uz pad cijene od 0,5 posto, čime je prekinuta seriju rasta od četiri uzastopna dana, te je dionica malo reterirala s najviše razine u gotovo tri godine, ali je zadržala povišenu likvidnost što je obilježio njeno trgovanje u zadnjih tjedan dana.

Među milijunaše u redovnom prometu se ugurala još samo povlaštena dionica Adrisa, koja je na 1,2 milijuna kuna prometa zabilježila rast cijene od 0,8 posto i to zahvaljujući trgovanju pred sam kraja trgovinskog dana.

Od jučerašnjih nešto likvidnijih gubitnika možemo izdvojiti dionicu Kraša sa 5,8 posto pada, što je izbrisalo znatan dio dobitaka iz dva prethodna dana, a slabiji dan je imala i dionica Jadroplova koja je pala 4,8 posto.

Titula dobitnika dana ide dionici Plave lagune koja je porasla 1,2 posto, međutim na prometu od 57 tisuća kuna, dok su dobitci ostalih nešto likvidnijih izdanja u pravilu bili ispod 1 posto.

Dobitnik dana Plava laguna +1,20% 1680,00

Gubitnik dana Kraš -5,75% 820,00

CROBEX -0,19% 2.048,45

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!