NAJVEĆI DNEVNI SKOK U GODINI

Crobex porastao 5,7 posto

02.04.2009 u 16:02

Bionic
Reading

Treći dan pozitivnog sentimenta na Zagrebačkoj burzi donio je skok Crobexa od čak 5,7 posto što je najveći ovogodišnji dnevni rast

Vrijednost indeksa nadmašila je 1.500 bodova što je najviša razina od 19. veljače.

Redovni promet od 30,6 milijuna kuna najviši je od kraja ožujka. Uz 6,7 milijuna, T-HT-a je nastavio četverodnevnu pozitivnu seriju. Cijena dionica uzletjela je za tri i pol posto na 226 kuna, što je najviša zaključna cijena T-HT-a od kraja veljače.

Dobicima su ipak prednjačili građevinari, kojih je među milijunskim izdanjima bilo tri. Nakon jučerašnjeg pritiska s prodajne strane, danas je IGH lansiran za 11,7 posto, pa je kraj trgovine dočekao je pod suspenzijom. Ingra je porasla 6,8 posto, a Dalekovod oko osam posto. Dvoznamenkasti skok, uz dosta niži promet zabilježili su Tehnika i Hidroelektraniskogradnja

Pred kraj trgovine, Končar elektroindustrija našao se u blokadi zbog rasta cijene. Dionice Ine već treći dan zaredom uživaju podršku kupaca, uz milijunski prometa ojačale su za 7,8 posto, dok su povlaštene dionice Adrisa porasle za 5,8 posto.

Optimizam domaćih ulagača nije odudarao od raspoloženja na europskim burzama. U iščekivanju odluka sastanka G20, prevladavalo je pozitivno raspoloženje i uvjerenje da se kriza bliži svome kraju.

Dnevni pregled trgovanja pogledajte ovdje