tržište kapitala

CROBEX nastavlja s rastom uz skroman promet

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Rawpixel / Alamy / Alamy / Profimedia

Domaće tržište kapitala u četvrtak je nastavilo s rastom. CROBEX je blagim porastom od 0,2 posto upisao peti uzastopni dan rasta, te je tjedan zaključio plusom od 1,5 posto. Uži indeks CROBEX10 je također ojačao 0,2 posto, sektorske je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora sa 2,8 posto plusa, dok se na strani gubitnika izdvaja indeks industrije sa 0,7 posto minusa.

Likvidnost je u ovom, zbog Uskrsa, skraćenom trgovinskom tjednu bila skromna. Takav je bio i zadnji dan trgovanja u tjednu u kojem je prikupljeno svega 4,3 milijuna kuna, uz dva milijunaša.

Dionice Hrvatskog Telekoma i Atlantic Grupe su obje prikupile oko 1,2 milijuna kuna prometa, uz rast cijene od 0,3 posto i 1,3 posto. Ostala izdanja su imala znatno skromnije promete, dosta ispod pola milijuna kuna.

Građevinski sektor je imao dobar dan gdje su dobitnike predvodile dionice Instituta IGH i Dalekovoda koje su porasle 5,5 posto i 4,6 posto. Na suprotnoj strani, od likvidnijih izdanja, izdvaja se dionica Viktora Lenca sa padom cijene od 3,1 posto, kao posljedica realizacije kapitalnih dobitaka iz zadnjih tjedan dana, u kojima je u šest uzastopnih trgovinskih dana bez pada dionica kumulativno ojačala preko 18 posto.

Dobitnik dana Institut IGH +5,47% 135,00

Gubitnik dana Viktor Lenac -3,10% 12,50

CROBEX +0,23% 1.876,58

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!