tržište kapitala

CROBEX nastavlja s padom, Končar u fokusu

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je nastavilo u negativnom tonu praćeno padom indeksa CROBEX i CROBEX10 od 0,1 i 0,3 posto. Sektorske dobitnike je opet predvodio indeks industrije s 1 posto plusa i to na krilima dionice Saponije koja je zabilježila rast od 3,3 posto uz promet od 31 tisuće kuna. Na strani gubitnika se izdvaja indeks građevinskog sektora s padom od 0,6 posto, nošen ujedno i gubitnikom dana, dionicom Dalekovoda, s padom cijene od 3,1 posto i prometom od 63 tisuće kuna.

Ukupan dionički promet je bio povišen sa 7,8 milijuna kuna protrgovane vrijednosti, čemu je ponajviše doprinijelo trgovanje dionicom Končara koja je uz 457 tisuća kuna redovnog prometa zabilježila i blok transakciju u iznosu od oko 3,4 milijuna kuna, pri čemu se cijena iste nije mijenjala.

U fokusu investitora su još bile i dionice Podravke i Atlantske plovidbe, obje s prometom od 1,1 milijun kuna, praćene skokom cijene od 0,4 i 5,8 posto. Uvjerljivi dobitnik dana je dionica Ilirije koja je nakon jučerašnjeg značajnijeg pada danas skočila 9,7 posto uz promet od 12 tisuća kuna.

Od preostalih dobitnika, vrijedi spomenuti dionice Alpha Adriatica i Atlantske plovidbe koje bilježe rast od 6,1 posto i 5,8 posto ostvaren na krilima nešto viših vozarina u prijevozu suhog tereta.

Dobitnik dana Ilirija +9,74% 169,00

Gubitnik dana Dalekovod -3,12% 6,84

CROBEX -0,09% 1877.80

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!