TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX izbrisao prethodne dobitke, Hrvatski Telekom u fokusu

Bionic
Reading

Kraj tjedna na domaćem tržištu kapitala donio je negativno raspoloženje među ulagače, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, dok se likvidnost zadržala na skromnim razinama.

Indeks CROBEX je izgubio 0,9 posto na vrijednosti, čime je izbrisao dobitke iz prethodna tri dana, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio 0,5 posto. Svi sektorski indeksi su kraj dana dočekali s negativnim predznakom, a najviše se na udaru našao indeks turističkog sektora, koji je izgubio 1,4 posto na vrijednosti.

Dionička likvidnost je blago porasla na i dalje skromnih 5,6 milijuna kuna. U fokusu investitora su se našle dionice Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu nešto većem od 2 milijuna kuna ojačale 1,1 posto. Slijede ih dionice Valamar Riviere, s prometom od 773 tisuće kuna i padom cijene od 2,6 posto, čime su se svrstale među glavne gubitnike dana.

Od aktivnijih izdanja, titulu gubitnika dana je ipak pokupila dionica Petrokemije, koja je potonula 3,9 posto, a loš dan imale su i dionice Ingre, Jadrana i Arena Hospitality Grupe, čije su vrijednosti oslabile redom 3,2 posto, 2,2 posto i 1,8 posto.

S druge strane, uz već spomenute dionice Hrvatskog Telekoma, dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Sunce Hotela, koje su porasle 1,3 posto, te ovlašteno i redovno izdanje Adrisa, s rastom cijene od 0,5 posto i 0,4 posto.

Dobitnik dana Sunce Hoteli +1,27% 160,00

Gubitnik dana Lošinjska Plovidba -4,62% 124,00

CROBEX -0,85% 1.829,77