ZAGREBAČKA BURZA

CROBEX indeks pao osmi dan za redom, njaveći gubitnik Uljanik plovidba

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Jan Mikš / Panthermedia

Tržište kapitala u utorak je nastavilo negativnu izvedbu osmi dan za redom. Pri tome je CROBEX oslabio 0,65 posto, a CROBEX10 za 0,94 posto

Izvedbe sektorskih indeksa također su bile negativne uz izuzetak građevinskog koji je zadržao nepromijenjenu razinu budući da se nije trgovalo niti jednom njegovom sastavnicom. Kao i prethodnoga dana, transportni indeks upisao je najveći minus koji je ovaj puta ipak bio nešto blaži i iznosio je 1,35 posto.

Ukupan promet dosegao je visokih 89,2 milijuna kuna. Od toga se 70,2 milijuna odnosilo na blok transakciju Tankerskom Next Generation gdje se nastavlja vlasničko preslagivanje. Ona je i u redovnom prometu bila najtrgovanija uz 4,6 milijuna kuna prometa te rast cijene 4,3 posto.

U klub 'milijunaša' ušla su još četiri izdanja: Atlantic Grupa (2 milijuna, pad 0,6 posto), HPB (2 milijuna, bez promjene cijene), HT (1,9 milijuna, pad 2,2 posto) i Končar (1,8 milijuna, bez promjene cijene).

Rijetke dobitnike predvodila je Zagrebačka burza sa skokom 9,1 posto koja 03. listopada kreće sa programom otkupa vlastitih dionica.

S druge pak strane, najlošiju cjenovnu izvedbu imao je Alpha Adriatic oslabjevši 9,9 posto.

Dobitnik dana: Zagrebačka burza +9,09% 24,40

Gubitnik dana: Alpha Adriatic -9,91% 100,00

CROBEX -0,65% 1935.63

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!