dan na burzi

CROBEX i indeksi zaključili prvi trgovinski dan ove godine u zelenom

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala zaključilo je prvi trgovinski dan ove godine u zelenom. Indeks CROBEX povećao se za 2,4 posto, te time uknjižio osmi uzastopni dan rasta. Njegova uža inačica, CROBEX10 ojačala je 2,3 posto. Sektorski indeksi ocrtavali su istu sliku, gdje su svih pet indeksa bili u zelenom, a najbolje je prošao industrijski sektor, koji je skočio 4 posto

Likvidnost je ojačala u odnosu na zadnjih nekoliko dana, te je protrgovano ukupno 11,2 milijuna kuna. Najviše se trgovalo dionicom Hrvatskog Telekoma, koja je na 2,5 milijuna kuna prometa porasla 0,3 posto, čime je zabilježila peti uzastopni dan rasta. Aktivnije se trgovalo i dionicom Valamar Riviere, koja je upisala rast cijene od 1,8 posto na prometu od 1,7 milijuna kuna.

Među dobitnicima, od aktivnijih izdanja istaknula se dionica Atlanske plovidbe sa skokom cijene od 7,5 posto. Dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Granolio i Brodogradilište Viktor Lenac, koje su ojačale redom 7,1 posto i 6,8 posto.

Na strani gubitnika izdvojila se dionica Vjesnika koja je potonula 11,4 posto, međutim na prometu od svega pet tisuća kuna. Loš su dan imale i dionice HTP Korčule s padom cijene od 8,1 posto te Solarisa s gubitkom od 6,8 posto.

Dobitnik dana Atlanska plovidba +7,53% 400,00

Gubitnik dana Vjesnik -11,43% 6,20

CROBEX +2,37% 2.128,54