GRADNJA AUTOCESTE

Crnogorska vlada odobrila ugovor s Kontruktorom

04.06.2009 u 18:24

Bionic
Reading

Crnogorska je vlada u četvrtak prihvatila tekst ugovora s konzorcijem predvođenim splitskim Konstruktorom o koncesiji za projekt izgradnje autoceste kroz Crnu Goru od Bara do Boljara na granici sa Srbijom

Ugovor s predstavnicima konzorcija, na čijemu je čelu Konstruktor, trebao bi se potpisati u utorak, izjavio je novinarima crnogorski ministar prometa Andrija Lompar nakon vladine odluke o prihvaćanju teksta ugovora.

'Ugovor o koncesiji može se mijenjati u tijeku financijskog zaključivanja, odnosno u razdoblju od šest mjeseci nakon potpisivanja, ukoliko financijske institucije, koje će financirati gradnju autoceste, budu imale neke svoje zahtjeve', rekao je Lompar nakon sjednice vlade.

Dodao je da se nakon potpisivanja ulazi u polugodišnju predizvedbenu fazu, u kojoj je koncesionar obvezan osigurati financije za provedbu projekta. 'Za projekt je vrlo bitno to što su multilateralne financijske institucije i komercijalne banke već uključene u oblikovanje aranžmana koji bi pratio projekt', kazao je Lompar.

Crnogorski je ministar podsjetio da je koncesionar obvezan osigurati financiranje. Crnogorska vlada, po Lomparovim riječima, već je osigurala novac za svoj udio u projektu.