dodijeljene nove stipendije

Combis i FER u stvaranju šeste generacije tehnoloških kreativaca

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 16.02.2022 12:44
  • Objavljeno 16.02.2022 u 12:44
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Combis

Studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) dodijeljene su nove Combis stipendije. Dio ovog edukacijskog programa je iskustvo rada na konkretnim razvojnim projektima iz područja mrežnih tehnologija. Stipendistima je uz mentorstvo profesora s FER-a osigurano i mentorstvo više stručnjaka Combisa

"Znamo da nema rezultata preko noći stoga smo se odlučili za model po kojem studente uvodimo u svijet rada postepeno i uz što manje stresa, uz mentorstvo i rad na najzanimljivijim tehnologijama. Uz to, Combis i FER na ovaj način razmjenjuju znanje, a nastava prati posljednje trendove industrije", komentira prof. Željko Ilić sa Zavoda za telekomunikacije FER-a te ističe da je prednost i to što se na ovaj način potiče zadržavanje IT stručnjaka u Hrvatskoj.

Domagoj Pehar, direktor Sektora poslovnih infrastrukturnih rješenja i integracije za IP komunikaciju i sigurnost u Combisu napominje da je 30 posto zaposlenika njegovog tima proizašlo iz ovog stipendiranja. "Ponosni smo na ove mlade ljude koji imaju volju učiti i koji kroz dvije-tri godine izrastaju u vrhunske inženjere. Tada oni postaju mentori novim generacijama kojima pružaju najbolju podršku i znanje budući da u detalj poznaju potrebe novih stipendista", kaže Pehar koji vodi projekt Combisovih stipendija.

I prema riječima studenta, formula koju imaju Combis i FER, uspješna je iz svakog kuta. Stipendist Borna Matičić kaže da se odlučio za ovaj program kroz razgovor sa starijim kolegama koji su bili na stipenediji i ostali nakon toga u Combisu.

„Želio sam povezati završavanje fakulteta i pronalaženje novog posla na način da ulaz u poslovne vode bude bolji i jednostavniji, a kad sam čuo od prošlih stipendista da motivirani lako napreduju, nisam više imao niti jednu dilemu", kaže mladi Borna koji se nada da će uz stipendiju doći i pokoje edukativno putovanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!