PREMIJER O AGROKORU

'Cijela javnost bi nam trebala biti zahvalna jer smo spasili domaće gospodarstvo!'

23.08.2018 u 17:06

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako bi cijela javnost trebala biti zahvalna Vladi, pa i bivšoj potpredsjednici Vlade Dalić, jer se izbjegao ekonomski slom hrvatskog gospodarstva zbog krize u Agrokoru

'Sve što smo radili - radili smo u interesu kompanije i to sve bez agnažmana novca iz državnog proračuna", kazao je Plenković ističući da je Agrokor "završena priča", prenosi N1 televizija.

Premijer je komentirao situaciju nastalu nakon curenja iskaza koji su USKOK-u dali bivša ministrica gospodarstva Martina Dalić, bivši povjerenik za Agrokor Ante Ramljak i bivši član Uprave Etičke banke Zoran Besak.

Na pitanje je li sve bilo transparentno, odgovorio je: "O tome smo već toliko puta raspravili. Ako hoćete igrati igru nekih strančica koje više sliče na klaune nego stranke, vi se igrajte, ja za to nema vremena."

Na novinarsku konstataciju da Zdravko Marić nije sve prijavio u iskazu USKOKU-u, kratko je kazao: "Povjerenstvo je donijelo sve zaključke."

Plenkovića su pitali da komentira činjenicu da su protiv njega na Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa otvorena četiri predmeta: "Već sam to odgovorio prije par mjeseci, tu ništa nije sporno ako te prijave rade političke stranke.

Morate znati da je ovo sve na prvi radni dan Vlade politički orkestrirano i oko ministra Kujundžića, Uljanika i ovo recikliranje tema. Ja se tome suprotstavljam. Sve su to passe teme, to je dio političke borbe, znamo što radimo."

  • +17
Premijer Andrej Plenković posjetio je Centar za gašenje požara u Divuljama Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

Potvrdio je da će u četvrtak popodne imati sastanak s Upravom Uljanika te sa strateški odabranim partnerom. Podsjetio je da je siječnju ovom brodogradilištu odobren iznos veći do 700 milijuna kuna te da se iz Bruxellesa čeka odgovor o prijedlogu programa restrukturiranja.

"Postupat ćemo u okviru zakona i voditi računa o novcu poreznih obveznika", kazao je Plenković.