OTVARA SE OKO 100 RADNIH MJESTA

Češka tvrtka uložila 25 milijuna eura u aquapark s grijanom vodom!

Aquacolors - južni dio akvaparka - lijena rijeka

Aquacolors - južni dio akvaparka - lijena rijeka

Izvor: Promo fotografije / Autor: Asket

Dva kilometra južno od Poreča užurbano se dovršava Aquacolors, vodeni park u vrijednosti od 25 milijuna eura. Naime, drugi u Istarskoj županiji, no i jedan od najvećih vodenih parkova u ovom dijelu Europe, Aquacolors vrata otvara već sredinom svibnja

Nova vodena atrakcija zacijelo će u Poreč privući brojne posjetitelje, no valja istaknuti i da se radi se o stranoj investiciji koja će Gradu Poreču donijeti značajne prihode, ali i nova zapošljavanja. U investiciju izgradnje aquaparka na 10 hektara atraktivne lokacije na Mornarici, predjelu smještenom u blizini turističkih naselja Plave i Zelene lagune, investitori tvrtka Asket, koja je u stopostotnom vlasništvu češkog poduzeća Signum, ušli su vlastitim sredstvima, bez kreditnih zaduženja. Inače, poduzeće Signum u svom vlasništvu već ima jednu hrvatsku tvrtku, splitski Adriacink, a osim u Hrvatskoj posluje u još nekoliko zemalja Europske unije i na drugim kontinentima.

Direktor Asketa i projektni menadžer Aquacolorsa Jaroslav Krucky kaže da se trenutačno dovršavaju radovi na vanjskom dijelu aquaparka. Više od 80 ljudi od jutra do večeri radi na gradilištu te su pri kraju radovi na popločavanju glavnog trga i hortikulturalno uređenje.

Novi vodeni park u Istri Aquacolors sadržavat će 17 raznovrsnih vodenih atrakcija, a prostirat će se zasad na sedam i pol hektara, no kompletna površina iznosi deset hektara, pri čemu su dva i pol hektara predviđena za buduće proširenje. Unutar vodenog parka već je završena gradnja kompletne infrastrukture, a kako napominje projektni menadžer, između strojarnica i atrakcija ukopano je oko 70 kilometara cijevi.

'Uskoro ćemo završiti zonu za opuštanje, takozvanu relax-zonu. Unutar restorana i u ulaznoj zgradi privodi se kraju montiranje uređaja i namještaja te ozvučenja za cijeli vodeni park. Dovršene su sve atrakcije, radovi na bazenskoj tehnologiji, zatim druga faza gradnje strojarnice, a montiran je i uređaj za pročišćavanje vode. K tome, položene su cijevi za vodu i kanalizaciju. Aquacolors će zahvaljujući sustavu pročišćavanja ponovno koristiti više od 95 posto potrošene vode. Posjetiteljima će kod nas biti ugodno, jer će se voda grijati toplinskim pumpama', naveo je Krucky.

Aquacolors - pogled na Zelenu lagunu 

Aquacolors - pogled na Zelenu lagunu 

Izvor: Promo fotografije / Autor: Asket


Aquacolors će nuditi ležernu zabavu za sve uzraste i adrenalinske atrakcije kroz tobogane u dužini većoj od tisuću metara. Atrakcije su podijeljene na četiri vrste - zabavu, adrenalin, opuštanje i sadržaje za djecu, a razlikovat će se po svjetlosnim efektima. Kompleks će imati kapacitet za 5.000 posjetitelja dnevno, a kako je zasad planirano, radit će do kraja rujna. Trenutačno je u tvrtci 15 stalno zaposlenih, a planiraju zaposliti između 80 i 100 sezonskih radnika.

Na netom objavljen natječaj za stotinjak radnih mjesta, kažu u tvrtci, pristiglo je dvjestotinjak prijava i životopisa. Traži se osoblje za rad u ugostiteljskim objektima, kao što su profesionalni kuhari, pizza majstori, konobari te pomoćno osoblje, spasitelji s licencom, blagajnici, prodavači, električari, čistačice, djelatnici za održavanje, bazenski tehničari, animatori... 'Nakon što je oglas objavljen, telefon u firmi nije prestao zvoniti. Stiglo je više od dvije stotine prijava za posao i stalno stižu nove', kaže Tanja Kocijančić, Aquacolorsova voditeljica odnosa s javnošću.

Naziv Aquacolors nije slučajan. Vodeni park će imati i brojne svjetlosne efekte, a jedan od tobogana kroz koji će se prolaziti gumenim čamcem, napravljen je tako da boje cijevi uz svjetlost sunca daju gotovo virtualni efekt. Tobogani Looping Rocket, Multislide, Free Fall i ostali protežu se dužinom od oko 100 do 200 metara i polovica njih koristit će se uz pomoć gumenih čamaca, a polovica samostalno, u takozvanom u body slideu. Izrađen je i dječji bazen s potpuno sigurnom zabavom i animacijom, a stariji će imati na raspolaganju i plovidbu takozvanom 'lijenom rijekom' koja vijuga oko 500 metara aquaparkom i širine je tri metra, a pokretat će je jedanaest strojarnica. Veliki bazen s umjetnim valovima proteže se na 2.700 kvadrata, a jedinstvena atrakcija je i tobogan Magicone čija čelična konstrukcija teži 58 tona, a u najširem dijelu promjera je 28 metara.

'Naš je cilj ponuditi visoku kvalitetu usluge u kombinaciji sa sjajnim iskustvom. Apsolutni prioriteti su nam kvaliteta i sigurnost budućeg vodenog parka, kojima smo podredili sve, uključujući i datum otvaranja. Naš će vodeni park biti jedan od najmodernijih u Europi, nudit će sasvim nove atrakcije i biti izvrstan novi sadržaj u turističkoj ponudi Istre', ističe Aquacolorsov projektni menadžer i direktor tvrtke Asket Jaroslav Krucky.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!