KOLIKO HNS-OVACA STANE U NO I UPRAVU?

Čačićevi ljudi zaposjeli Janaf u rekordnom broju

  • Autor: O. I. N.
  • Zadnja izmjena 08.03.2012 08:58
  • Objavljeno 08.03.2012 u 08:58
Radimir Čačić

Radimir Čačić

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Uz predsjednika uprave Dragana Kovačevića, dva postojeća člana uprave i dva člana nadzornog odbora iz ove stranke, jakim snagama HNS-a u Janafu će se ubrzo priključiti još dva stranačka druga

Umjesto Branka Radoševića, Borisa Maškijana i Milana Medana, u Nadzorni odbor Janafa ući će Miki Huljić, Vlado Andučić i Predrag Štromar. Nakon što ih je Vlada nedavno najavila na zatvorenom dijelu sjednice, kadrovske promjene sada su objavljene i na Burzi.

Predrag Štromar je varaždinski župan i čelnik tamošnjeg HNS-a koji, kako je jučer objavio Poslovni dnevnik, priprema Čačićev cunami – na čelu je neobične volonterske ekipe koja će potpredsjedniku Vlade pomagati u projektima javno-privatnog partnerstva.

Vlado Andučić je čelnik sisačkog HNS-a, a Miki Huljić pomoćnik ministra gospodarstva Čačića i bivši direktor Lantee. Novi članovi nadzornog odbora bit će imenovani na izvanrednoj skupštini Janafa koja će se održati 18. travnja, objavili su na Burzi.

Državna tvrtka za transport nafte u čvrstim je rukama HNS-a, direktor Janafa je Dragan Kovačević, a nakon što je povučeno imenovanje glavnog tajnika stranke Srećka Ferenčaka, u NO su ušli predsjednik HNS-ove podružnice Gornja Dubrava Krešimir Komljenović i čelnik splitskog HNS-a Goran Kovačević. I član uprave Jakša Marasović je splitski HNS-ovac, a za drugog člana uprave Brunu Šarića ne znamo je li  također narodnjak ili samo simpatizer stranke? Tako će uz predsjednika uprave, HNS u Janafu imati i dva člana uprave, četiri člana nadzornog odbora i jednog pomoćnika HNS-ovog ministra.

Još je nejasno što će biti sa starom upravom: nakon što su Anti Markovu, Petru Grđanu i Anti Dodigu unajmili nove urede i najavili reviziju menadžerskih ugovora, iz Janafa već danima ne možemo dobiti informaciju o eventualnom dogovoru sa starim direktorima, odnosno o tome hoće li im isplatiti otpremine ili pronaći neke nove funkcije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi