tržište kapitala

Burza u minusu četvrti dan zaredom

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u srijedu je nastavilo s negativnim sentimentom te upisalo četvrti uzastopni dan pada. Oba dionička indeksa, CROBEX i CROBEX10, dan su zaključila s oko 0,2 posto minusa.

Nakon jednog dana relativno solidne likvidnosti, jučer je promet potonuo te je protrgovano svega 3 milijuna kuna. Trgovanje je prošlo bez milijunaša, a iznenađujuće je najlikvidnije izdanje bila dionica Koestlina. Na oko 600 tisuća kuna prometa skočila je 10% te tako ugrabila titulu dobitnika dana. Među trgovanijim dionicama vrijedi izdvojiti tek onu Arena Hospitality Groupa, s ostvarenih 380 tisuća kuna prometa i padom cijene od 1,5 posto.

Među dobitnicima, uz spomenutu dionicu Koestlina, vrijedi još izdvojiti dionice brodara, Jadroplova i Uljanik plovidbe, koje su dobile na vrijednosti 9,6 posto i 4,1 posto. Od likvidnih izdanja najveći pad zabilježila je dionica Dalekovoda, i to od 2,2 posto, dok su slabe izvedbe imale i dionice Ericsson Nikole Tesle te Turisthotela, koje su pale 2,2 posto i 1,9 posto.

Dobitnik dana  Koestlin   +10,00%  550,00

Gubitnik dana  Dalekovod   -2,24%  20,06

Crobex    -0,22%   1.801,34

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.