tržište kapitala

Burza ponovno u crvenom, promet na najvišoj razini u kolovozu

Bionic
Reading

Nakon jednog dana predaha, domaće tržište kapitala vratilo se u crveni teritorij, gdje je CROBEX pao 0,5 posto, a uži indeks CROBEX10 oslabio 0,6 posto. Likvidnost je nešto živnula, na 8,3 milijuna kuna dioničkog prometa, što je najviša razina u kolovozu te naznaka privođenja kraju sezone godišnjih odmora. Čak su dva milijunaša bila u redovnom trgovanju, pri čemu je u fokusu investitora bila povlaštena dionica Adrisa koja je pri 3,5 milijuna kuna prometa stagnirala cijenom na 370 kuna.

Među milijunašima bila je i dionica Hrvatskog Telekoma koja je oslabila 0,9 posto, pri 1,1 milijun kuna prometa. Nadomak milijun kuna prometa bila je i dionica Atlantic Grupe, uz stagnaciju cijene na 1240 kuna. Nakon što su zadnjih nekoliko dana bili u fokusu investitora, hotelijeri su jučer bili u drugom planu. Burzom su prevladavali cjenovni padovi, te nije bilo dobitnika među top deset najlikvidnijih izdanja.

Titula gubitnika dana ide dionici Đuro Đakovića sa padom cijene od 3,4 posto, a slabu izvedbu imala je i dionica AD Plastika sa minusom od 2,9 posto. Na strani dobitnika izdvaja se brodogradilište Viktor Lenac sa skokom cijene od 5,6 posto, dok od preostali dobitnika nijedan nije premašio promet od 50 tisuća kuna.

Dobitnik dana Viktor Lenac +5,63% 8,45

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -3,40% 1,42

CROBEX -0,46% 1.593,75

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.