tržište kapitala

Burza nastavila u negativnom ritmu, skromna likvidnost dodatno potonula

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u četvrtak svjedočilo još jednom negativnom danu, indeksi su nastavili kliziti u crveno, a ionako skromna likvidnost je dodatno potonula.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.572,5 bodova, što predstavlja pad od 0,6 posto, dok su uži tržišni indeks CROBEX10 i širi tržišni indeks CROBEXplus oba izgubila 0,5 posto na vrijednosti. Od sektorskih indeksa, gubitnike je predvodio indeks sektora industrije, s padom od 1,2 posto, dok je u zelenom zaključio jedino indeks turističkog sektora, koji je ojačao 0,7 posto.

Ukupna dionička likvidnost je iznosila svega 3,5 milijuna kuna, pri čemu je samo jedno izdanje uspjelo prikupiti milijunski promet. To su bile dionice Podravke, koje su na prometu od 1,3 milijuna kuna ojačale 0,7 posto, s slijede ih dionice Valamar Riviere, s prometom od svega 407 tisuća kuna i padom cijene od 0,8 posto.

Titulu gubitnika dana je pokupila dionica Tankerske Next Generation, čija je cijena oslabila 3,5 posto, a loš dan su imale i dionice Saponije i Dalekovoda, koje su izgubile redom 3 posto i 2,9 posto.

S druge strane, od aktivnijih izdanja najveći rast cijene su zabilježile dionice Arena Hospitality Grupe, koje su porasle 2,4 posto, a slijede ih, uz već spomenute dionice Podravke, i dionice Optima Telekoma, čija je cijena ojačala blagih 0,7 posto.

Dobitnik dana Arena Hospitality Group +2,42% 254,00

Gubitnik dana Tankerska Next Generation -3,51% 55,00

CROBEX -0,56% 1.572,51

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.