TRŽIŠTE KAPITALA

Burza na početku tjedna u minusu, u fokusu Atlantic i Valamar

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar

Na hrvatskom tržištu kapitala su i na početku novog tjedna prevladala negativna kretanja, čime se nastavilo loše raspoloženje s kraja proteklog tjedna. Indeks CROBEX je trgovanje u ponedjeljak zaključio s minusom od 0,31 posto na 1.644,27 bodova, što je njegova najniža zaključna vrijednost u zadnja dva tjedna, iako je tijekom dana bilježio i osjetno veće gubitke, čak i veće od jedan posto, što se do kraja dana ipak ublažilo

I svi drugi dionički indeksi su dan završili s negativnim predznakom, a najveći gubitak je pretrpio CROBEXturist, koji je pao za 1,58 posto.

Likvidnost tržišta je ostala na razinama koje su bilježene i prethodnih dana s ukupnim dioničkim prometom od 6,3 milijuna kuna, pri čemu su dva izdanja ostvarila milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Atlantic Grupe s prometom od 1,5 milijuna kuna, koje su porasle za 0,79 posto na 1.270,00 kuna, a slijedile su ih dionice Valamar Riviere s 1,1 milijuna kuna prometa i padom cijene za 2,48 posto na 27,50 kuna.

Od ostalih likvidnijih izdanja, dobar dan su imale dionice Hrvatske poštanske banke, koje su nakon objave o dobivanju sudskog spora vrijednog više od 80 milijuna kuna porasle za 2,18 posto na 468,00 kuna, dok su Ericsson Nikola Tesla i Atlantska plovidba porasli za 1,61 posto, odnosno 1,52 posto.

S druge strane, gubitkom od 4,76 posto su se istaknule dionice Ingre, dok je niz dionica izgubio imao gubitke između jedan i dva posto, kao što su Tankerska Next Generation, Kraš, Končar elektroindustrija, AD Plastik, Adris

Dobitnik dana: HPB +2,18% 468,00

Gubitnik dana: Ingra -4,76% 5,00

CROBEX: -0,31% 1.644,27

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!