tržište kapitala

Burza i treći dan u crvenom, uz povišen promet. U fokusu investitora dionica Atlantske plovidbe

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je upisalo treći uzastopni dan pada ključnih dioničkih indeksa. CROBEX je oslabio 0,4 posto, a uži indeks CROBEX10 pao 0,8 posto, gdje su blue chip izdanja predvodila gubitnike, dok se od sektorskih dobitnika izdvaja indeks transportnog sektora sa oko 1 posto plusa. Likvidnost je ojačala na 12,3 milijuna kuna prometa, čime je prekinuta silazna putanja prometa u ovom tjednu

U fokusu investitora je bila dionica Atlantske plovidbe, koja je na prometu od 3,4 milijuna kuna skočila 5,2 posto, te se ista uz poneke oscilacije nalazi u uzlaznom trendu još od siječnja, na krilima rasta vozarina u prijevozu rasutog tereta. Po prometu slijedi dionica Valamar Riviere, koja je na 2,5 milijuna kuna prometa ojačala 0,6 posto.

Među milijunaše se ugurala i dionica HT-a koja je na 1,2 milijuna kuna prometa pala 4,2 posto, s obzirom da joj je jučer bio prvi dan trgovanja bez prava na dividendu. Slabe cjenovne izvedbe jučer su imale dionice Đuro Đakovića i Medike koje su obje pale oko 9 posto, a na krilima realizacije kapitalnih dobitaka iz prethodnih dana zabilježen je i pad cijene dionice Luke Ploče od 7 posto.

Među dobitnicima možemo izdvojiti dionicu Tehnike koja je skočila 12 posto, ali na skromnom prometu od 11 tisuća kuna, ali u stopu ju prati dionica Viktora Lenca koja je na preko 550 tisuća kuna prometa zabilježila skok cijene od gotovo 10 posto, što je njen sedmi uzastopni dan bez pada, na krilima snažnih kvartalnih rezultata.

Dobitnik dana Tehnika +12,00% 168,00

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -8,96% 2,44

CROBEX -0,41% 2.113,55