tržište kapitala

Burza blago porasla nakon tri dana pada, dobitnik dana dionica HTP Korčule

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Nešto bolje raspoloženje na hrvatskom tržištu kapitala u utorak je rezultiralo blagim rastom vrijednosti dioničkih indeksa, dok je aktivnost investitora ostala poprilično skromna.

Dionički indeksi Zagrebačke burze su uglavnom bilježili blage pozitivne pomake, pri čemu je indeks CROBEX kraj dana dočekao s dobitkom od 0,16 posto na 1.962,48 bodova, što je njegov pri rast nakon tri uzastopna gubitka, dok je njegova uža inačica CROBEX10 oslabio za minimalnih 0,01 posto. Kod sektorskih indeksa se na strani dobitnika istaknuo indeks transportnog sektora s rastom od 1,43 posto, dok je indeks građevinskog sektora imao najslabiju izvedbu te izgubio 1,52 posto.

Intenzitet burzovnog trgovanja je ostao vrlo slab te je ostvaren ukupni dionički promet od svega pet milijuna kuna. Dionice Arena Hospitality Group su bile najlikvidnije izdanje s prometom tek nešto manjim od milijun kuna, i to uz rast cijene za 1,90 posto na 322,00 kune, njihovu najvišu cijenu u gotovo dva mjeseca. S prometom od 924 tisuće kuna su slijedile dionice Atlantske plovidbe, i to uz blagi rast cijene za 0,24 posto na 467,00 kuna.

Aktivno se trgovalo i dionicama Hrvatskog Telekoma, Valamar Riviere i Adris grupe, koji su redom uknjižili promet veći od pola milijuna kuna, pri čemu je HT zaključio nepromijenjen, Valamar blago porastao (+0,69 posto), dok je Adris neznatno oslabio (-0,23 posto). Dobar dan su imale dionice HPB-a s rastom od 1,82 posto na 560,00 kuna. Ostala likvidnija izdanja su uglavnom zaključila s malim ili nikakvim promjenama cijene, a značajniji pomaci su zabilježeni tek među dionicama s osjetno nižim prometom.

Dobitnik dana HTP Korčula +14,04% 65,00

Gubitnik dana Koestlin -5,77% 490,00

CROBEX +0,16% 1.962,48

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!