SINDIKAT USTRAJE

Bruno Orešar ipak jest pravi vlasnik Montera

11.04.2012 u 21:37

Bionic
Reading

Predstavnici sindikalne podružnice tvrtke Monter proslijedili su novinarima dokumentaciju iz koje je vidljivo da je pravi vlasnik tvrtke Monter, unatoč suprotnim tvrdnjama, zapravo Bruno Orešar

Dokaz tome je službeni zapisnik i zaključci sastanka koji je bio održan 12. siječnja ove godine u splitskom hotelu Atrium. Na navedenom sastanku Bruno Orešar je bio nazočan kao predstavnik vlasnika, što je na kraju potvrdio vlastoručnim potpisom ispod riječi vlasnik na dokumentu sa zaključcima sastanka. Sugovornik i druga strana na tom sastanku su bili predstavnici sindikalne podružnice Montera.

Navedeni zaključci koji su na dokumentu označeni kao AD 1-4 su zapravo dogovorene radnje i postupci u cilju rješavanja zaostalih obveza prema zaposlenicima. Te prijedloge je dao Orešar osobno, a sindikalni predstavnici su se složili i dali svoju suglasnost.

Zbog toga predstavnici sindikata i zaposlenici postavljaju pitanje Orešaru zašto do dana današnjeg nije pripremio Sporazum o preuzimanju potraživanja svih zaposlenih, s kojim se suglasio i koji se obavezao pripremiti, kao i osigurati isplatu.

Osim toga, pitaju zašto do dana današnjega nije osigurao sredstva potrebna za rješenje tehnološkog viška, na što se isto tako obavezao.

Sindikat pita Orešara što je poduzeo po pitanju neuplaćenih poreza i doprinosa iz plaća zaposlenika, u dogovoru s nadležnim državnim ustanovama, na što se također obavezao. Na kraju sindikalna podružnica Monter Split postavlja pitanje Orešaru zašto nije osigurao plaću za mjesec siječanj 2012. i tko je odgovoran za isplatu tekućih plaća za veljaču i ožujak 2012. godine.

Sindikalna podružnica Monter Split smatra da je ipak Bruno Orešar vlasnik te ističe da on ne može kazati da nema ništa s Monterom. Podsjetimo da je danas u toj tvrtci počeo štrajk koji će trajati do ispunjenja zahtjeva zaposlenika.