ISPLATA KRAJEM LISTOPADA

Braniteljima dividende od 19 do 21 kunu

BRANITELJI DOMOVINSKI RAT

BRANITELJI DOMOVINSKI RAT

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva

Fond hrvatskih branitelja donio je odluku da isplati dividende za 2008. godinu u iznosu od 66,9 milijuna kuna, kazao je Josip Glavaš, prvi čovjek Erste Investa koji upravlja braniteljskim fondom, za HTV-ovu emisiju 'Veterani mira', prenosi Business.hr

Dividende koje će biti isplaćene braniteljima po udjelu će iznositi od 18 do 21 kunu, a sama isplata bit će izvršena krajem ovog ili najkasnije narednog mjeseca.

Već ranije isti je iznos isplaćen Fondu za stipendiranje i Zakladi hrvatskih branitelja. Preostali dio dobiti bit će reinvestiran u cilju održavanje vrijednosti braniteljskog fonda.

Glavaš je među ostalim naveo kako je do kraja lipnja ove godine svoje udjele u Fondu povuklo čak 37 posto branitelja, a njega izuzetno veseli da je taj broj iz dana u dan sve manji. 'Najviše ih je povučeno u početnim mjesecima, kada se Fond tek otvorio i kada je u travnju prošle godine krenula isplata', dodaj je Glavaš. Naravno, pravo na isplatu dividendi imaju samo oni branitelji koji će na dan isplate posjedovati udjele u Fondu.

Čelnik Erste Investa na koncu je kazao da iznos isplaćene dividende po pojedinom dioničaru neće prelaziti tri tisuće kuna, sve kako bi se izbjegla naplata kriznog poreza.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi