kratkoročni najam automobila

Bolt investirao više od 150 milijuna kuna u novu uslugu Bolt Drive

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 04.05.2021 13:23
  • Objavljeno 04.05.2021 u 13:23
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bolt

Bolt pokreće vlastitu uslugu dijeljenih automobila – Bolt Drive. Nova usluga omogućava korisnicima kratkoročni najam automobila pomoću postojeće Bolt aplikacije, priopćili su iz te kompanije

Bolt namjerava uložiti gotovo 20 milijuna eura za pokretanje Bolt Drive usluge u Europi, počevši od pilot projekta na domaćem tržištu, Estoniji.

Bolt je prva platforma za mobilnost u Europi koja u jednoj aplikaciji nudi usluge dijeljenih automobila, prijevoza te najma romobila i električnih bicikala, ističe se u priopćenju.

'Osobni automobili glavni su uzročnik problema urbanog prijevoza kao što su protočnost prometa, emisija štetnih plinova u atmosferu te zauzimanje prostora u gradovima. Boltova misija je pomoći ljudima da se odreknu osobnih automobila pružajući im kvalitetnu alternativu', izjavio je Markus Villig, CEO u Boltu.

Villig također naglašava potencijale prikladnije, cjenovno pristupačnije i ekološki održivije opcije prijevoza kojom možemo promijeniti svoje navike i model posjedovanja vlastitog automobila zamijeniti prijevozom na zahtjev.

'To već činimo za kratka i srednja putovanja. Bolt Drive sada pokriva ostatak slučajeva korištenja automobila, bilo da je riječ o odlasku u trgovački centar ili vikend putovanju izvan grada. Naši će korisnici u bilo kojem trenutku imati pristup automobilu pomoću postojeće aplikacije koju već koriste za romobile, e-bicikle i prijevoz', dodaje Villig.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!