SLOVACI NAPUHALI PRIČU

BMW neće graditi tvornicu u Hrvatskoj

30.03.2013 u 16:44

Bionic
Reading

BMW sigurno neće graditi tvornicu u Hrvatskoj u skorije vrijeme, pri čemu se to skorije vrijeme računa u desetljećima. Kako je bavarski proizvođač automobila potvrdio za Novi list, stvarnih planova za gradnju nove tvornice u Istočnoj Europi uopće nema

Priča o eventualnoj gradnji BMW-ove tvornice u Hrvatskoj krenula je prošli tjedan nakon što je Ian Robertson, član uprave bavarskog giganta, u Bratislavi kazao da u BMW-u razmišljaju o gradnji nove tvornice u Istočnoj Europi, piše Novi list.

'Definitivno ćemo trebati više proizvodnih kapaciteta, a planiramo jednu od tvornica izgraditi u Istočnoj Europi', kazao je Robertson za slovačke Hospodárske noviny.

Odmah se počelo spekulirati da će se tvornica graditi ili u Slovačkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Sloveniji ili Mađarskoj. Dok su slovački političari, primjerice, gradnju tvornice u njihovoj zemlji uzeli zdravo za gotovo, iz službenih hrvatskih institucija su stizali samo komentari kako ih nitko iz Münchena nije kontaktirao s upitima o investiciji. Već to bio je signal da su napisi o gradnji tvornice samo medijsko prenapuhavanje, a konačna potvrda da od radnih mjesta u BMW-ovoj tvornici u Hrvatskoj neće biti ništa stigla je od samog bavarskog proizvođača.

Na direktan upit Novog lista, iz odjela za komunikacije BMW-a odgovoreno je kako za sada nije odlučeno gdje će i hoće li se uopće graditi nova tvornica u Istočnoj Europi.