DAN NA BURZI

Blok promet Medike podigao likvidnost

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je i drugi dan u ovom tjednu bilo pod utjecajem blok transakcije, što je podiglo ukupnu likvidnost. Ovog puta u fokusu je bila dionica Medike, kojom je u bloku protrgovano 21,5 milijuna kuna, što je cjelokupnu likvidnost na burzi podiglo na 27 milijuna kuna, najviše od siječnja ove godine

Redovan promet je blago porastao, u odnosu na prosjek zadnjih desetak dana, međutim iznosio je i dalje skromnih 5,6 milijuna kuna. Dionički indeks CROBEX se nakon jednog dana pada vratio u zeleni teritorij te je ojačao 0,6 posto, dok je uži indeks CROBEX10 s porastom od 0,7 posto upisao sedmi uzastopni dan rasta, sugerirajući da se blue-chip izdanja nalaze u pozitivnoj seriji.

Najlikvidnije izdanje je bila dionica Hrvatskog Telekoma s oko 2 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 1,6 posto, nakon snažnijih kvartalnih rezultata koje je kompanija objavila pred sam početak trgovanja.

Solidan promet od 1,1 milijun kuna je prikupila povlaštena dionica Adrisa te je ojačala 0,7 posto, također nakon objavljenih rezultata za drugo tromjesečje. Titula dobitnika dana ide dionici Croatia osiguranja, članici Adris grupe, koja je uzletjela 5,4 posto.

Među gubitnicima vrijedi izdvojiti dionice Liburnia Riviera Hotela koje su potonule 5,2 posto, a slijedi ju dionica Optime Telekoma s minusom od 4,3 posto.

Dobitnik dana Croatia osiguranje +5,36% 5900,00

Gubitnik dana Liburnia Riviera Hoteli -5,16% 4040,00

CROBEX +0,62% 1832,81

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.