TRŽIŠTE KAPITALA

Blagi pad CROBEX-a, blok promet dionicom HT-a podigao likvidnost

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Domaće tržište kapitala tjedan je otvorilo blagim padom, dok je likvidnost ojačala na krilima blok transakcije dionicom Hrvatskog Telekoma. Indeks CROBEX kliznuo je 0,16 posto, što je prvi pad nakon četiri uzastopna dana rasta, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio 0,22 posto.

Građevinski sektor je bio najviše na udaru, čiji je indeks pao 3,2 posto, dok je dobitnike predvodio indeks transportnog sektora s 2,5 posto plusa. Ukupan dionički promet iznosio je 22 milijuna kuna, što je najviše u zadnjih deset dana, ali ponajprije zahvaljujući 16,3 milijuna kuna blok prometa dionicom HT-a, dok je u redovnom prometu prikupljeno svega 5,7 milijuna kuna.

U redovnom trgovanju je najlikvidnija bila dionica Atlantske plovidbe koja je na 2,2 milijuna kuna prometa upisala skok cijene od 2,2 posto. Od likvidnijih izdanja još vrijedi izdvojiti dionicu Valamar Riviere koja je stagnirala cijenom na oko 720 tisuća kuna prometa. Titula dobitnika dana ide dionice Alpha Adriatic koja je skočila gotovo 12 posto, a slijedi dionica Luke Rijeka sa plusom od oko 9 posto. Među gubitnicima izdvaja se dionica CIAK Grupe koja je potonula 15,7 posto, međutim na svega 14 tisuća kuna prometa, a slabu izvedbu su imale i dionice FTB Turizma i Dalekovoda, obje sa 5,8 posto minusa.

Dobitnik dana Alpha Adriatic +11,81% 71,00

Gubitnik dana CIAK -15,71% 35,40

CROBEX -0,16% 1.965,61

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!